Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

17. 08. 2017. 14:49 >> 14:19
10

DIJASPORA IZ AUSTRALIJE

Iseljenici donirali novac za liječenje djece

Posredstvom Asocijacije za dijasporu, iseljenici iz Australije okupljeni u Udruženju "Montenegro Australija" predvođeni Safetom Beljom Radončićem, prikupili su donaciju u vrijednosti preko 30 hiljada australijskih dolara, za liječenje djece podgoričanina Rifka Toskića u Istanbulu u Turskoj.

Predsjednica Asocijacije Vera Kirović, zahvalila se u svoje i u ime porodice Toskić donatorima.

"Istinska je privilegija družiti se i saradjivati sa humanim pojedincima, koji nam pokazuju kako je lijepo imati veliko srce i dušu, i da razumiju probleme drugih ljudi. Gdin Safet Beljo Radončić, filantrop,svakom svojom riječju i postupkom pokazuje aktivan odnos prema ljudskim vrijednostima , posebno prema drugim ljudima.31 godinu živi u Australiji, al to nije umanjilo njegovu ljubav prema Crnoj Gori, svakom njenom gradjaninu i uvijek je spreman da pruži ruku prijateljstva, solidarnosti i humanizma onima kojima je to potrebno, pogotovo onima u njegovoj Crnoj Gori", kazala je Kirović.

Prije izvjesnog vremena, Radončiću se obratila porodica Toskić iz Podgorice, pojašnjavajući da im je za liječenje dvoje djece, koja boluju od cerebralne paralize, u LIV Hospital u Istambulu u Turskoj potrebno 62.000 eura. Radončić je sa udruženjem Montenegro Australija, prikupio 30.200 australijskih dolara ili 20.000 eura protivrijednosti, koje su odmah uplaćene na račun roditelja.

Ovo je inače najveća donacija do sada prikupljena u Australiji od strane iseljenika iz Crne Gore.

Udruženje Montenegro Australija iz Sidneja, je najoorganizovanije i najbrojnije udruženje iseljenika iz Crne Gore.

Predsjednik udruženja je Dejan Sekulić, a Safet Beljo Radončić je član Upravnog odbora.

Inače ovo je samo jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija u kojima je Radončić učestvovao i svojim ličnim donacijama motivisao sve u svom okruženju u dalekoj Australiji sa željom da poveća svijest o solidarnosti.

"Kako su donatori iskazali želju da ostanu anonimni, mi im se svima još jednom zahvaljujemo", istakla je Kirović.

 

Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније