Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 07. 2017. 08:39   >>  08:10 1

ČESTITALI MIHAILU

"Krstaš" slavi Svetog Ivana Crnojevića

Obilježavajući svoju krsnu slavu, Svetog Pravednog Ivana Crnojevića gospodara crnogorskog koji se slavi 4. jula, Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš" je uputilo čestitku Mitropolitu Mihailu i svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve.

Iz Udruženja crnogoraca Srbije "Krstaš"  napominju da je Ivana Crnojevića, najmoćnijeg vladara treće po redu crnogorske državne dinastije, utemeljitelja Cetinjskog manastira i Cetinja kao istorijske prijestonice Crne Gore, CPC kanonizovala na Petrovdan 2003. godine, a i da ga "Krstaš" kao svog dobrotvora i zaštitnika slavi od 2004. godine.

"Tradicionalno, "Krstaš" je za đake iz socijalno ugroženih crnogorskih porodica u Srbiji obezbijedio putovanje u Crnu Goru, kao knjige, sveske i školski pribor za narednu školsku godinu. Biblioteci Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu uručen je poklon od 100 knjiga", navodi se u saopštenju Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније