Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

17. 06. 2013. 14:06 >> 14:06
1

VOJVODINA

Osnovano Udruženje Crnogoraca Vrbasa

U Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu, u subotu 15. juna, održana je osnivačka skupština i konstituisano "Udruženje Crnogoraca Vrbasa".

Za predsjednika Udruženja izabran je Ljubiša Simović, a za potpredsjednike Siniša Nedić i Dragomir Todorović. Na skupu je jednoglasno zaključeno da će novoformirano udruženje podsticati saradnju, zbližavanje i razvijanje kolektivnog osjećaja pripadnosti sa ostalim organizacijama koje okupljaju Crnogorce u Vrbasu i okruženju i koja dijele slična programska i organizaciona načela.

"Na taj način najbolje će se afirmisati interesi Crnogoraca koji žive na ovim prostorima", saopšteno je iz Udruženja.

Predložen je i niz aktivnosti i događaja koje će udruženje organizovati u narednom periodu u skladu sa osnovnim načelima i ciljevima koji su usaglašeni i dogovoreni na ovom skupu. Akcenat će biti na prikupljanju potpisa za formiranje crnogorskog Nacionalnog savjeta čiji su izbori u redovnoj proceduri sljedeće godine.

Skupu su pored predstavnika lokalne samouprave i medija prisustvovali i predstavnici zavičajnih udruženja, Saveza Udruženja Crnogoraca Srbije i pripadajućih organizacija iz Vojvodine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније