Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavio: O.Z. ]

27. 03. 2017. 15:46   >>  15:19

U ARGENTINI

Postavljen kamen temeljac za crnogorsku kuću

Kamen temeljac za izgradnju crnogorske kuće u argentinskoj provinciji Ćako u gradu Roke Saenz Penja postavljen je u nedjelju.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj potomaka crnogorskih iseljenika, saopšteno je iz Matice crnogorske.

Zemljište od preko 4.000 m2 za izgradnju crnogorske kuće opština Saenz Penja dodijelila je na trajno korišćenje Crnogorskoj zajednici Kralj Nikola I.

Pozdravne govore održali su gradonačelnik Roke Saenz Penje Herardo Ćipolini i Ambasador Gordan Stojović.

"U sjećanje na ovaj izuzetno važan događaj kojim se započinje izgradnja prvog kulturnog, sportskog i informarivnog centra te vrste u Latinskoj Americi, gradonačelnik Herardo Čipolini otkrio je ploču skupa sa ambasadorom Gordanom Stojovićem, savjetnikom Predsjednika Crne Gore Ruždijom Tuzovićem i počasnim konzulom Dragom Mićunovićem. Svečanosti su pored brojnih gradjana prisustvovali predsjednik crnogorske zajednice Kralj Nikola I Pablo Nikčević, potpredsjednik Valter Pavićević, član savjeta za saradnju sa iseljenicima ispred Argentine gospodja Jelena Simović, vicekonzul Crne Gore u Provinciji Santa Fe Klaudijo Petričević i predsjednik crnogorske zajednice Buenos Ajresa Emilio Ognjenović", saopšteno je iz Matice crnogorske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније