Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio: B.V.

10. 12. 2016. 10:24   >>  10:02

BOŠNJAČKI SAVEZ

Pozdravili oslobađanje Jasavića

Bosnjački Savez Crne Gore iz Njujorka pozdravio je odluku Apelacionog suda kojom je oslobođen Šefket Jasavić iz Plava.

 

Jasavića je Apelacioni sud juče oslobodio, nakon što je presudom bjelopoljskog Višeg suda bio osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva Vilka Turkovića.

“Uvažena je žalba Jasavića i njegovih branilaca, advokata Nebojše i Vukomana Golubovića, pa se preinačava prvostepena presuda, na način što se optuženi oslobađa od optužbe da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, jer djelo za koje je optužen po zakonu nije krivično djelo. Odbacuje se kao nedozvoljena žalba punomoćnika oštećene porodice, izjavljene na pobijanu presudu”, saopštila je portparolka Apelacionog suda Ivana Kovačević.

Branioci oslobođenog kazali su da je dokazano da je Jasavić postupao u nužnoj odbrani braneći sebe i oca, što nije krivično djelo.

Iz Bošnjačkog saveza su kazali da je nepristrasnim činom crnogorsko sudstvo pokazalo potpunu nezavisnu i profesionalnu odluku u ovom predmetu, oslobađajući Jasavića odgovornosti.

“Ovom prilikom želimo čestitati nezavisnom sudstvu Crne Gore, na velikom evropskom iskoraku ka daljem pridruživanju u familiju evropskih vrijednosti i poštovanju jednakih prava za sve njene građane bez razlike. Sudstvo Crne Gore, je sa ovim potezom pokazalo da može da se nosi sa bilo kojim izazovom koji se nađe na putu evroatlantskih integracija”, navode oni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније