Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila: D.Ž.

04. 07. 2016. 16:21   >>  16:05

UDRUŽENJIMA U SRBIJI

"Krstaš" poklonio knjige i ikone

Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš“ poklonilo je crnogorskim udruženjima u Beogradu, Subotici i Prokuplju ikone velikog sveca Ivana Crnojevića i komplete istoriografskih izdanja koje sadrže po 50 knjiga crnogorskih autora.

Čestitka je upućena Mitropolitu Mihailu i svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve koja je Ivana Crnojevića kanonizovala na Petrovdan 2003. godine.


Krstaš ga, kako se navodi, kao svog dobrotvora i zaštitnika slavi od 2004. godine.

Ivan Crnojević, najmoćniji vladar treće po redu crnogorske državne dinastije Crnojevića, je utemeljitelj Cetinjskog manastira i Cetinja kao istorijske prijestonice Crne Gore.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније