Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

17. 05. 2013. 12:15   >>  12:32

Đuranovićeva izložba u Vankuveru

U Vankuveru, je u galeriji "Petley i Jones" otvorena izložba podgoričkog akademskog slikara Romana Đuranovića.

 

Izložbu je organizovao i otvorio počasni konzul Crne Gore u Kanadi – Mr. Kaare Foy. Na otvaranju izložbe bile su prisustne osobe iz kulture, biznisa i diplomatije.

Galerija „Petley Jones“ više od dvije decenije bazira svoje aktivnosti na organizovanju različitih projekata, promovišući kanadske i internacionalne umjetnike i saradnju sa značajnim institucijama kulture.

Radovi Romana Đuranovića ispunjeni su metaforičnim slikama pod uticajem pop kulture, obično karakterišući moderne i savremene parove u nesvakidašnjem okruženju. Često uz ljude, Đuranović prikazuje i životinje koje označavaju razne emocionalne stadijume.

Roman Đuranović je rođen 1969. godine studirao je na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Sarajevu, a diplomirao na Fakultetu za primjenjenu umjetnost na Cetinju u klasi profesora Mila Grozdanica.

1995. godine Roman je postao član Udruzenja likovnih umjetnika Crne Gore. Izlagao je širom Evrope.

Izložba u Vankuveru biće otvorena do 23. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније