Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

23. 04. 2013. 14:43 >> 15:04

ZA ISELJENIKE

London: Škola crnogorskog jezika i kulture

U Ambasadi Crne Gore u Londonu u subotu, 20. aprila, počela je sa radom škola crnogorskog jezika i kulture. Organizovanje škole podržali su Centar za iseljenike Crne Gore, donacijom udžbenika specifično koncipiranih za izvođenje nastave iseljenicima koji prate nastavni plan i program, a uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore i ambasade.

Škola, kako se navodi u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova, ima za cilj  jačanje i afirmaciju svijesti naših iseljenika o pripadnosti državi Crnoj Gori i izučavanje crnogorskog jezika i kulture.

Pored izučavanja crnogorskog jezika i kulture, u sklopu programa škole, izučavaće se predmeti koji su predviđeni udžbenicima centra, kao što su književnost, istorija, geografija, muzika i baština Crne Gore.

Nastavu će pohađati dvadeset pet polaznika, uzrasta od 4-14 godina, a namjera organizatora je da škola bude trajna aktivnost za djecu naših iseljenika, uz mogućnost upisa novih polaznika jednom godišnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније