Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ A.B. ]

11. 10. 2023. 19:31 >> 19:46
2

PREDLOG SPORTSKOG CENTRA IGALO

Đoković počasni građanin Herceg Novog

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću pripala je titula počasnog građanina Herceg Novog, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Najboljeg tenisera svijeta za Povelju grada i zvanje počasnog građanina Herceg Novog predložio je Sportski centar Igalo.

„Novak Đoković - izvanredna ličnost, najbolji sportista svijeta i najveći ambasador sporta sa ovih prostora, duboko je povezan sa Herceg Novim kojeg je izabrao kao bazu za pripreme za velike turnire. Njegova prisutnost u našem gradu nije samo činjenica da je postao naš sugrađanin, već i prilika da se Herceg Novi promoviše kao destinacija za sportiste i turiste iz cijelog svijeta. Novak Đoković se istakao kao filantrop i humanitarac kroz sopstvenu fondaciju, pružajući pomoć zajednicama i djeci širom svijeta. Njegova posvećenost unaprijeđenju društva i dobrobiti ljudi čini ga izvanrednim ambasadorom našeg grada“, navedeno je između ostalog u kandidaturi Sportskog centra Igalo.

Predsjednica žirija za dodjelu najvećih priznanja Herceg Novog za ovu godinu bila je Gospava Kosović, a članovi Vasilije Seferović, Marko Lučić, Blagoje Sladović, Tanja Mrkaić, Evgenija Tomić Crnogorac, Adrijana Kovačević, Dejan Stojanović i Jovanka Veljović.

Oktobarske nagrade i Povelja grada biće dodijeljene na Svečanoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi povodom Dana grada, koja će biti održana u subotu, 28. oktobra u Dvorani Park.

Najveća opštinska priznanja – Oktobarsku nagradu dobili su profesorica Bosiljka Pušić i Vukašin Mihajlović.

Herceg Novi je druga opština u Crnoj Gori koja je teniskog asa proglasila za počasnog građanina. Naime, prije dvije godine to je učinila Skupština opštine Nikšić.

Podsjetimo, početkom septembra premijer Dritan Abazović kazao je da bi Đoković mogao da dobije posebnu počast u Crnoj Gori, kao nedavno i legendardni košarkaš Vlade Divac koji je postao počasni građanin Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније