Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.M.

28. 03. 2022. 16:56 >> 17:00

DARMANOVIĆ

Požar ovih razmjera sve iznenadio, stanje stabilno

U Kolašinu je trenutno situacija stabilna, ugašeni su požari u selima na desnoj obali Morače, Jasenova, Osreci, Rovačka sela, Međurječje i Cerovica, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Kolašin Željko Darmanović u emisiji "Mreža". On je istakao da je požar ovih razmjera u Kolašinu sve iznenadio.

"Na lijevoj obali Morače imamo aktivan požar iznad sela Bare, požar se primicao jednoj kući ali ekipa je uspjela da to spriječi. Požar se kreće ka nekom potoku i pratićemo ga, trenutno ne prijeti ničemu", kazao je Darmanović.

Požarna sezona kod nas se, kako kaže, računa od 15. juna do 15. oktobra. To je vrijeme kada su pojačani požari na teritoriji Podgorice i primorja.

"Na teritoriji Kolašina nema mjeseca u kojem nijesmo imali požare, nekad većeg nekad manjeg inteziteta, u zavisnosti kakve su vremenske prilike. Ovog marta takve su bile vremenske prilike i pogodovale su da se razviju požari. Od kada sam komandir Službe zaštite i spašavanja u Kolašinu ovakav požar nijesam zabilježio u statistici koju vodim", kazao je Darmanović.

Požar u Kolašinu, kaže, iznenadio je i avijaciju MUP-a.

"Avijacija MUP-a se vjerovatno sprema za taj 15. jun kada kreće požarna sezona", poručio je on.

Naglasio je da je imao veliku pomoć od helikoptera Vojske Crne Gore koji su pomagali na dosta lokacija, tamo gdje ljudska ruka nije mogla da dođe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније