Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ M.M.Lj. ]

27. 10. 2021. 11:59   >>  13:54 4

PODRŠKA ZAPOSLENIH

Damjanović predao dužnost Petričevićki

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović predao je dužnost novoimenovanoj v.d. Mileni Petričević. Zaposleni u Upravi okupili su se ispred zgrade kako bi aplauzom pružili podršku Damjanoviću.

Predajući dužnost, Damjanović je kazao da se nada da će Petričević zavrijediti povjerenje zaposlenih. 

“Ja to smatram jednim normalnim činom tehničkog kataktera jer je sasvim normalno da se ima kontinuitet u samoj Upravi iz razloga što je ovo jedan ozbiljan sistem koji je važniji od bilo kog pojedinca”, kazao je Damjanović.

On je kazao da je sa ministrom Spajićem razgovarao o tehnićkim stvarima i da je na potezu Spajić, a ne on. Naglasio je da nije tačna informacija da se njegov angažman nastavlja u Monteputu.

Uvjeren je da će i Petričević unaprijediti rad Uprave.

“Ja nemam veliki savjet da joj dam osim da se drži dva principa koja sam se ja držao. To je potpuna depolitizacija u Upravi i potpuna neselektivnost prema poreskim obveznicima. Sa ta dva principa i podrškom zaposlenih mislim da će Uprava funkcionisati kako treba, što je bitno zbog samog sistema i države”, rekao je Damjanović.

 Petričević je kazala je da ne sumnja da su zaposleni imali razlog da žale što Damjanoviću nije produžen mandat.

“Ali oni su me dočekali u onoj formi u kojoj su mogli. Ja nemam zamjerke. Nadam se da će u nastavku naš odnos biti kvalitetan”, kazala je ona.

Istakla da je Damjanović stekao povjerenje zaposlenih i da se nada da će i ona to zaslužiti.  

“Gospodin Damjanović mi je dao korisne savjete i pružio presjek svih bitnih aktivnosti koje su njega zatekle i koje je započeo. Preda mnom je zadatak realizacije tih značajnih projekata čija konačna tačka realizacije će doprinijeti značajno da sistem funkcioniše, a i da zaposleni u sistemu osjete boljitak”, istakla je Petričević.

Aleksandru Damjanoviću, v.d direktora Uprave prihoda i carina, nije produžen mandat na prošloj elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore. Na njegovo mjesto imenovana je Milena Petričević, koja je ranije bila zaposlena u Atlas grupi.

Damjanović je na toj poziciji bio šest mjeseci, ali resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) nije raspisalo konkurs za direktora UPC u punom mandatu, niti imenovalo pomoćnike v.d direktora.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се