Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ M.M.Lj. ]

13. 10. 2021. 11:16 >> 14:14
10

KRIVOKAPIĆ

Stav o DF-u nakon izjašnjenja većine

Da li lideri Demokratskog fronta treba da budu u Vladi, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kaže da će se izjasniti nakon što parlamentarna većina iznese svoj stav. Bio je zadovoljan početkom pregovora, ali je, kako je rekao, u međuvremenu iznenađen stavovima određenih političkih partija.

Govoreći o trećem sastanku parlamentarne većine, on je kazao da svako treba da se bavi onim što je njegova nadležnost.

„Ja sam nakon dva sastanka mislio da će treći da bude elegantan, vrlo kratak. Svako želi mene da zavadi mene sa potpredsjednikom Vlade, sa Demokratama, sa DF-om. Dajte da se ne svađamo. Ako sam ja problem, lako to riješite. Ako želite nove izbore, to recite građanima. Ako vam Vlada ne odgovara - razriješite je. Čini mi se da se neke partije spremaju za izbore, a ja o njima ne razmišljam“, kazao je Krivokapić.

Istakao je da je vrlo značajno da se zvanično pomire i da se krene u rješavanje projekata. Nije mogao da kaže da li prihvata Demokratski front u Vladi.

„To treba da bude dogovor parlamentarne većine, a nakon toga ću ja da imam stav. Svi čekaju da ja nešto kažem pa da se na osnovu toga pozicioniraju.  Ja neću više to da radim“, istakao je on.

Krivokapić je novinarima rekao da se ništa nije promijenilo u odnosu na oktobar prošle godine i nada se da će lideri imati razumijevanja da ova Vlada traje zahvaljujući građanima.

Kazao je da je veoma značajno to što je Vlada pokrenula dva programa Evropa sad i Evropa ovdje koji tek treba da počne.

„Mislim da treba da se okrenemo budućnosti. Ko će gdje da bude,nije važno“, kazao je on.

 Bitno je, dodaje, da građani osjete boljitak i da je on bude 2022. godina.

„Treći projekat je projekat kapitalnih investicija. Imamo preko 300 miliona planiranih projekata i još milion koji će biti određen budžetom. Time će Crna Gora infrastrukturno da bude drugačija. To je priča koja treba da nas poveže“, kazao je on.

Najveći problem Crne Gore je, kako je rekao, pravosuđe.

“Svi smo bili svjedoci kako se specijalni državni tužilac predstavlja kao advokat jedne politike i jednog čovjeka“, kazao je on.

Dodaje da je problem što neko namjerno ili nenamjerno ne želi da riješi taj glavni problem.

„Kada to riješimo druge stvari će biti manje bitne“, kazao je on.

Dodao je da imaju nekoliko krivičnih prijava koje su podnesene i na koje niko ne reaguje.

„Ali se zato sav problem prebacuje da se okrive Vlada i premijer. Prijave koje se podnose protiv premijera i Vlade su zanemarljive, da ne kažem da ne postoje“, kazao je on.

Izjavio je i da Privredni sud pravi opstrukcije protiv države kada je riječ o Svetom Stefanu, ali da tu postoje i drugi manje aktuelni problemi.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се