Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ R.B. ]

19. 09. 2021. 08:11 >> 08:14
13

RAČIĆ ZA RADIO CG

Mjere uvećale broj vakcinisanih

Otkako je postrožen ulazak u tržne centre, broj vakcinisanih naglo je porastao. Samo u Podgorici je u posljednjih nedjelju dana imunizovano hiljadu građana više nego u prvih deset dana septembra, kazala je Radiju Crne Gore doktorica Doma zdravlja Slađana Račić.

Prema podacima zdravstvenih ustanova, strože epidemiološke mjere daju rezultate. Posljednjih dana broj vakcinisanih znatno je porastao. U glavnom gradu je imunizovano hiljadu građana više nego u prvih deset dana septembra, izjavila je za Radio Crne Gore doktorica Slađana Račić iz podgoričkog Doma zdravlja.

“Od 11. do 17. septembra u Podgorici je imunizovano 6.860 osoba, od toga 4.950 prvom dozom vakcine. Vjerujemo da je to rezultat odgovornosti građana koji žele da se zaštite i da normalno žive i rade, ali je to takođe i pokazatelj da propisane mjere daju rezultate”, ističe Račić.

Doktorica Račić je pojasnila da se vakcinalni punkt Muzički centar pretvara u patronažni stacionar gdje će kovid pacijenti sa blagom i umjerenom kliničkom slikom primati terapiju. Na taj način želi se pomoći Jedinici za patronažu koja dnevno obiđe i do 700 bolesnika.

Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, građani Podgorice se od ponedjeljka mogu vakcinisati u zdravstvenom objektu Centar koji se ponovo otvara.

Sanjin Vešović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се