Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ Portal RTCG ]

30. 11. 2020. 17:08 >> 23:19
1

BEGIĆ

U CG 31 pacijent se bori za život

Senad Begić, zamjenik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore, saopštio je na konferenciji za medije da se u borbi protiv pandemije ne radi samo o izborima između zdravlja i ekonomije, odnosno zdravlja i obrazovanja, već se radi o svim elementma naših života i na građanima je odgovornost da poštuju mjere i očuvaju javno zdravlje. On je saopštio da je u Crnoj Gori hospitalizovano 370 pacijenata od kojih je 31 životno ugrožen.

Begić kaže da raduje informacija da se dosta osoba i oporavilo.

Kaže da je od opština najpogođenija Podgorica sa 4.557 aktivnih slučajeva koronavirusa.

Hospitalizovano je 370 pacijenata od kojih je 87 u KCCG, 31 životno je ugrožen, istakao je on.

"Za nama je još jedan crni vikend i to 12 osoba je preminulo uslijed komplikacija infekcijom koronavirusom", naveo je Begić.

On je naveo da se u Opštoj bolnici (OB) u Baru liječe 52 kovid pacijenta, u Beranama 40, Nikšiću 69, a u Brezoviku 38 pacijenata.

“U OB u Pljevljima devet pacijenata u samoj bolnici, a u vojnom stacionaru 14, ukupno 23, u Bijelom Polju 29, OB Kotor 14, OB Cetinje osam i specijalnoj bolnici Kodra deset hospitalizovanih pacijenata”, rekao je Begić.

Begić je saopštio i da nije bilo novinara u sali, te da nijesu odgovarali na novinarska pitanja pa je konferencija za medije trajala desetak minuta.

"Spremni smo da na sva pitanja odgovorimo putem meila, ukoliko bude interesovanja. Možda do kraja sedmice sazovemo još jednu konferenciju za novinare, kako bi novinari mogli da postave pitanja, a koji danas očigledno iz objektivnih razloga nijesu mogli prisustvovati, koliko sam obaviješten zaglavljeni su u saobraćaju," istakao je on.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се