Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

28. 11. 2020. 19:28   >>  29. 11. 2020. 17:13 47

ODGOVOR BEOGRADA

Milošević protjeran iz Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, postupilo na recipročan način. Prema diplomatskoj noti, koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je takođe personom non grata, javlja RTS.

U noti u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da se, na osnovu člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, ambasador Milošević proglašava za personu non grata.

"Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije", navodi se u noti.

Dodaje se da je MSP Srbije iskoristilo priliku da Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore ponovi izraze svog posebnog poštovanja.

Ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je Božovića personom non grata zbog, kako su naveli, dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije.

Božović je juče saopštio da je Podgorička skupština 1918. bila slobodna volja narodaza ujedinjenje sa Srbijom.

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се