Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

29. 09. 2020. 08:53 >> 19:30
8

MILOVIĆ PORUČIO

Pisaćemo krivične, zatvarati lokale

Ugostitelji, koji mimo zabrana NKT-a budu otvorili objekte, krivično će odgovarati, a lokali će biti zapečaćeni poručio je načelinik nikšićke Komunalne policije Novica Milović i dodao kako se nada da do toga neće doći.

U Nikšiću su juče ugostitelji i zaposleni u tom sektoru organizovali protest, a poručili su i da će mimo odluke NKT-a otvoriti lokale, ako im se ne izađe u susret.

“Što se tiče kazni službenici, svi koji su u lokalnom štabu ostaće dosljedni i nećemo odstupiti ni centimetar, a kazne za to su direktna krivična odgovornost i pečaćenje objekta i zabrana obavaljanja djelatnosti. Ja se iskreno nadam da neće do toga doći i da ćemo svi ovih 14 dana poštovati mjere”, kazao je Milović za TVCG.

Kaže i da razumije ugostitelje, ali je potrebno da i oni razumiju ostale građane, a posebno zdravstvene radnike.

“Iskreno da kažem malo sam zabrinut zbog toga u jednom dijelu zbog nedostatka tolerancije i trenutnog stanja u Nikšiću, posebno zbog stanja u medicinskom centru gdje se naši ljekari bore za svaki život u gradu, kao i svi mi na terenu. Oni su juče protestovali, ali mogu da kažem da i na tom skupu nijesu u svakom segmentu ispoštovane mjere - distanca i maska”, naveo je Milović.

Od 18. septembra, kako kaže Milović, u Nikšiću su ugostitelji u najvećoj mjeri poštovali mjere.

Od tog perioda, kako ističe, kažnjena su samo dva objekta, izrečeno je 13 prijava zbog nenošenja maski i pet prekršajnih naloga zbog nedržanja distance.

“Ali prije toga smo u ugostiteljskim objektima imali žurke, svirke, zabave, gdje su i vlasnici objekata pozivali na zabave. Molim sve građane na suzdržanost i strpljenje”, naveo je Milović.

U Nikšiću su od juče na snazi nove mjere, zatvoreni su kafići, zabranjen izlazak od 22 do 5 sati, a nema ni kućnih okupljanja.

Milović navodi da je prvi dan protekao mirno, a uvedene mjere su već dale efekte, pa je jutros nikšićki trg pust.

“Možemo konstatovati da su mjere na mjestu i da je stanje uredno”, naveo je Milović.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се