Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

21. 09. 2020. 15:18 >> 08:20
5

ĐUKANOVIĆ

CG pokazala demokratski temelj nakon izbora

Prisustvo posmatračke misije Evropske mreže organizacije za monitoring izbora (ENEMO) bilo je izuzetno važno za demokratski karakter izbornog procesa u Crnoj Gori. Na kraju tog procesa, svi imaju razloga za zadovoljstvo, jer je, kako je kazao, Crna Gora pokazala da ima demokratski kapacitet, uprkos najavama mogućih komplikacija, i solidan demokratski temelj koji je u stanju da odgovori potrebi tranzicije vlasti, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je danas primio šefa posmatračke misije Evropske mreže organizacije za monitoring izbora (ENEMO) u Crnoj Gori Đanluku Pasarelija.

Sve to je, ističe Đukanović, dobra potvrda da proteklih 30 godina nijesmo izgubili i da "bez obzira na kritičke opservacije i predrasude prema Balkanu sa određenih adresa, na ovim prostorima ipak imamo značajan broj praksi koje potvrđuju kapacitet za evropski standard i članstvo u EU i da demokratija i kultura u kontinuitetu rastu u Crnoj Gori".

On je poručio da će Crna Gora, nakon pažljivo pročitanog Izvještaja ENEMO, kao i do sada, raditi na otklanjanju slabosti i unapređenju izbornog sistema.

Šef posmatračke misije Đanluka Pasareli, je uz zahvalnost za prijem kazao da mu je čast i zadovoljstvo da se sastane sa Predsjednikom i lično mu prenese utiske i iskustva tokom trajanja Misije.

Pasareli je istakao da je svjedočio istorijskom trenutku, ne zbog rezultata izbora, već zbog odnosa i odlukeĐukanovića, na koje, kako je kazao, može biti ponosan jer predstavljaju korak unaprijed ka demokratskom zrijevanju.

Pasareli je uz najavu da će sva zapažanja o izbornim i postizbornim istupanjima učesnika procesa prezentovati u konačnom Izvještaju, ocijenio da je ovo prekretnica za Crnu Goru i da je važno ukazati na određena upozorenja u kontekstu buduće politike i evropskog puta Crne Gore.

Đukanović je, kako je saopšteno, uz zadovoljstvo susretom sa Pasarelijem, iskazao zahvalnost Evropskoj mreži (ENEMO) za doprinos demokratskom izbornom procesu u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се