Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

19. 09. 2020. 08:40   >>  19:22

KAVARIĆ

Ohrabruje pad broja pregleda u kovid ambulantama

Pad broja pregleda u kovid ambulantama zabilježen je od 14. septembra, kaže direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić i dodaje da takvi podaci ohrabruju.

Kako je naveo od 14. septembra što se tiče posjeta kovid centrima u Podgorici riječ je o oko 500 posjeta dnevno, od čega se 10 odsto uputi na testiranje.

“Znači od 14. septembra imamo pad od pet do 10 odsto, što može da ohrabruje i motiviše i građane”, saopštio je Kavarić gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

“Nadam se da ćemo u narednih sedam dana imati i pozitivnije tendencije”, naveo je Kavarić.

On je saopštio i da ne očekuje preveliki rast oboljelih nakon početka školske godine i pozvao na poštovanje mjera u školama.

Naveo je da jučerašnji broj od 111 novozaraženih u Nikšiću nije konačan, jer među 1.600 testova, upućenih u inostranstvo na obradu, ima i određeni broj uzoraka iz Nikšića.

“Dom zdravlja Nikšić će u narednih 14 dana raditi uz svakodnevnu pažnju Kriznog medicinskog štaba”, kazao je Kavarić.

On je naveo i da je Nikšić sinoć bio pust, te da se nada su građani shvatili poruke.

“Ohrabrujuće je ponašanje građana Nikšića”, naveo je Kavarić i dodao kako se nada će se to dešavati i u drugim gradovima.

Kavarić je naveo i da se preko 90 % pacijenata liječi kući i preko patronažnih posjeta širom Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се