Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

18. 09. 2020. 15:25 >> 07:38

KORONA

U KCCG 11 pacijenata životno ugroženo

U Opštoj bolnici Berane preminula su još dva pacijenta, koja su bila zaražena korona virusom, a od posljedica ovog virusa u barskoj bolnici život je izgubila jedna osoba iz Herceg Novog. U Kliničkom centru Crne Gore jedanaest pacijenata je životno ugroženo, od kojih su dva intubirana i priključen na mehaničku ventilaciju.

Kako je saopšteno iz OB Berane riječ je o pacijentu iz Plava 1945. godište i tri godine mlađem pacijentu iz Bijelog Polja.

“U OB Berane liječi se 46 covid pozitivnih pacijenata, a sedam pacijenata ima tešu kliničku sliku”, saopšteno je it te zdravstvene ustanove.

U KCCG trenutno se liječe 34 pacijenta koja su inficirana virusom COVID-19.

"Četiri pacijenta su na neinvazivnoj ventilaciji, a pet je na visokim dozama kiseoničke potpore", kazali su u KCCG.

Od posljedica korona virusa sinoć je u barskoj bolnici, koja je Regionalni Covid centar za primorje, preminuo jedan pacijent iz Herceg Novog.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno je na liječenju 26 oboljelih sa obostranom upalom pluća.

Direktor barske bolnice Dragoslav Tomanović je istakao da imaju dobovan broj stručnog osoblja za sada.

"Raspolaženo sa 110 kreveta, imamo 11 respiratora i dovoljno kadra da opsluži taj broj pacijenta", kazao je Tomanović.

Kako je dodao, trenda pada epidemije nema još, juče je pregledano 38 pacijenata što je znatno više nego prethodnih dana.

Kako obavještavaju u Opštoj bolnici Nikšić trenutno je hospitalizovano 72 pacijenta.

"Devet pacijenata je životno ugroženo i nalaze se u Jedinici intenzivnog liječenja, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara i trenutno se dobro osjećaju. Na respiratoru trenutno nema pacijenata", ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се