Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film

22. 07. 2017.

Film

U potrazi za Šugar Menom

Subota, 22. Jul u 20.10h na TVCG 2.

Dva zaljubljenika u muziku iz Južne Afrike kreću u misiju da bi otkrili kakva je sudbina zadesila nepoznatog američkog rokera iz 1970-ih, čiji je prvi album postao hit u njihovoj državi, ali usput otkrivaju šokantnu tajnu.

U potrazi za Šugar Menom (Searching for Sugar Man, 2012) otkriva nevjerovatnu i dirljivu priču o Rodrigezu koji nikad nije postao američka rok ikona 1970-ih.

Krajem 1960-ih, dva slavna producenta otkrila su ga u jednom detroitskom baru, gdje ih je dirnuo svojim duševnim melodijama i proročkim tekstovima. Snimili su album za koji su vjerovali da će mu obezbijediti ugled jednog od najboljih umjetnika svoje generacije.

 

I pored mnogobrojnih pozitivnih kritika, album je doživio propast, a pjevač je otišao u zaborav, mada se pričalo da je izvršio samoubistvo na sceni. Ali piraterija je pronašla svoj put do Južne Afrike u kojoj vlada aparthejd, i tokom naredne dvije decenije, on je postao pravi hit.

 

Dva obožavaoca iz Južne Afrike odlaze da saznaju šta se desilo njihovom junaku. Istraga ih vodi do priče, nevjerovatnije od svih postojećih mitova o umjetniku zvanom Rodrigez. Film nagrađen Oskarom, o nadi, inspiraciji i rezonantnoj moći muzike.

 

U glavnim ulogama: Rodrigez, Stiven Šugar Sigermen, Denis Kofi...

 

Režija: Malik Bendjelul

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се