Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dokumentarni

27. 01. 2018.

Dokumentarni film: A13901

Subota, 27. januar u 21:00h na TVCG 2

Povodom 27. januara, Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, Radio i televizija Crne Gore, uz podršku ambasade Izraela, prikazuje dokumentarni film “A13901”. Dok pratimo svakodnevicu supružnika koji su preživjeli Holokaust, a koji danas žive u Izraelu sa negovateljicom Filipinkom, narator pripovijeda njihovu životnu priču.

A13901

Izrael (2017)

Trajanje: 72 minuta

Jezik:Hebrejski

Režija, produkcija, scenario: Tal Haim Jofi

Sinopsis: Supružnici koji su preživjeli Holokaust žive u malom stanu sa svojom negovateljicom Filipinkom. Film predstavlja dnevnu rutinu njihovog života, scene ustajanja, oblačenja, od kojih svakakao da traje čitavu vječnost. Zeev je rođen na selu u Poljskoj, kao unuk siromašnog obućara. Pobjegao je u Rusiju nakon napada Njemaca i ostao bez porodice. Hela je rođena u Varšavi u buržoaskoj porodici i rat je prekinuo njeno srećno djetinjstvo. Negovateljica Loida je stalno uz njih i brine o svakoj sitnici. Ona je rođena u siromašnoj porodici i kada je njen sin napunio pet godina, morala je da ode za Izrael kako bi zaradila novac. Njihove tri priče se prepliću, a oni jedni za druge predstavljaju novu porodicu.

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се