Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dokumentarni

06. 05. 2017.

Trener Zoran i njegovi Afrički tigrovi

Subota, 6. maj u 21:45h na TVCG 2

Ovaj dokumentarac govori o tek oformljenoj zemlji, Južnom Sudanu i njegovim naporima da sustigne ostale zemlje svijeta. Priča prati fudbalskog trenera iz Srbije Zorana Đorđevića, koji pokušava da napravi uspijeh sa nacionalnim timom koji se sastoji od neprofesionalnih fudbalera. Uz mnogo prepreka on uspjeva da ih plasira u afrički kup.

Ova priča o borbi Južnog Sudana da oformi nacionalni fudbalski tim vam govori više o stanju u najnovijoj svjetskoj naciji nego hiljadu novinarskih izvještaja.

Prateći napore uzbudljivog i jako emotivnog srpskog fudbalskog trenera Zorana Đorđevića koji pokušava da dovede u formu mladiće Južnog Sudana, ovaj dokumentarac uredno balansira svoju priču o sportskim autsajderima koji teže da daju svojoj naciji mjesto na svijetskoj sceni sporta, sa razumijevanjem na cijenu koju su ljudi platili u borbi za nezavisnost.

Producenti: Kejt Taunsend, Brajan Hil, Nikolas Frejzer, Lizel Evans.

Režija: Sem Bensted.

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се