Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Sport

24. 08. 2017.

FILM

Kišni čovjek (Rain man)

Četvrtak, 24. avgust u 20:05h na TVCG 1

Kada mu umre otac, s kojim se nikada nije slagao, Čarli (Tom Kruz) sa svojom djevojkom Suzan (Valerija Golino) odlazi na sahranu. Tamo saznaje da mu je otac u nasledstvo ostavio samo automobil i grm ruža, dok je tri miliona dolara ostavio udruženju "Cicinnati Trust".

Istražujući zašto je otac donio takvu odluku, saznaje da ima brata koji živi u ustanovi za psihički poremećene osobe. Rejmond (Dastin Hofman) je autističan, čita, fotografski pamti, pogotovo brojeve, međutim, ne povezuje činjenice.

Kako bi se bolje upoznao s bratom koga praktično prvi put vidi, a i kako bi se domogao tri miliona dolara, Čarli vodi Rejmonda sa sobom.

Ispočetka je grub prema Rejmondu i nema strpljenja, dok Suzan pokušava da ga urazumi. Rejmond se boji aviona, pa prema Los Anđelesu gde Čarli živi putuju autom.

Čarlijeva namjera je da uz pomoć advokata dobije starateljstvo nad Rejmondom i tako se domogne nasledstva, međutim, putujući malo po malo, Čarli počinje da ima više osećaja i strpljenja za svoga brata. Kako mu je kompanija zapala u dugove, on se s Rejmondom zaputio u Las Vegas...

Glavne uloge tumače Tom Kruz, Valerija Golino i Dastin Hofman.

Film Kišni čovek (Rain Man, 1988) režirao je Beri Levinson.

 

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се