Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Serije

14. 10. 2016.

SERIJA

Tjudorovi (The Tudors)

Radnim danima u 17.30h

Kostimirana drama o engleskoj dinastiji Tjudorovima koja se većinom bazira na život Hernija VIII koji je tokom svoje vladavine promijenio i državu i crkvu. Takođe je bio poznat po tome što se šest puta ženio. Tvorac serije je Majkl Hrst, scenarista filmova "Elizabeta" i "Elizabeta - Zlatno doba", a danas producent i pisac izuzetno uspješnih "Vikinga". 

Serija opisuju period vladavine Henrija VIII, u kome je njegova umješanost stavljena na probu tokom međunarodnih sukoba, kao i političkih spletki na dvoru. Henri se odriče svoje žene, Katarine od Aragona, u korist Ane Bolen, jer je pritisak da dobije muškog nasljednika izuzetno veliki. Takođe ima niz ljubavnih veza, kao i sina sa svojom ljubavnicom Elizabetom Besi Blaunt. Ni Ana Bolen neće uspejti da se izbori sa životom na dvoru prepupnom spletki, zavjera i politčkih igara. Henri će se još četiri puta ženiti, a dobiće i muškog nasljednika. Biće spreman i da ulazi u sukobe sa crkvom i plemstvom, kao i sa drugim kraljevima. 

  

Uloge: Džonatan Ris Mejer, Henri Kavil, Natali Dormer, Sem Nil

 
 

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се