Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film

27. 02. 2016.

FILM

Poslovni klub Dalas (Dallas Buyers Club)

Subota, 27. februar u 23:50h na TVCG 1.

Zasnovan na istinitim događajima, “Poslovni klub Dalas” je priča o borbi jednog čovjeka u neizvjesnom vremenu u Americi. Glavni junak, Ron Vudruf je električar i rodeo kauboj. Tokom 1985, on vodi lakomisleni život i sledeće godine prilikom rutinskog pregleda ljekari otkrivaju da je HIV pozitivan i daju mu trideset dana života.

On ne pristaje na smrtnu kaznu i tokom ubrzanog istraživanja načina liječenja otkriva veliki broj ljekova i tretmana koji nisu odobreni u Americi i počinje da ih krijumčari, izazivajući svojim metodama medicinske i naučne zajednice, uključujući i njegovog ljekara, Evu Saks. Autsajder u gej zajednici, Ron pronalazi neobičnog saveznika u Rajonu, transeksualcu koji dijeli Ronovu veliku želju za životom i njegov preduzetnički duh, tražeći da se spriječe vladine sankcije protiv prodaje neodobrenih ljekova. Uz rastuću zajednicu prijatelja i klijenata, Ron se bori za dostojanstvo, obrazovanje i prihvatanje. U godinama poslije njegove dijagnoze, “usamljeni jahač” živi život punim plućima, kao nikada prije.

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се