Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izdvajamo

12. 10. 2020. 00:00 >> 11:17

Stara dokumenta u muzeju kralja Nikole

12.10.2020

Muzej kralja Nikole raspolaže izuzetno vrijednim arhivalijama. Riječ je o preko sto hiljada raznih dokumenata, povelja ili gramata, spisa, akata, potvrda, pisama i dr. Arhivska građa sadrži obilje podatke iz kojih se može sagledati život i kultura u srednjovjekovnim državama Duklja i Zeta, kao i put istorijskog razvitka moderne crnogrske države do gubitka njene samostalnosti 1916. godine. Sve to ovu građu čini jedinstvenim spomenikom crnogorske kulture i kulturnog nasljeđa.

O koliko vrijednom istorijskom, kulturnom i duhovnom blagu je riječ možete pogledati u dokumentarnoj emisiji Satelitskog programa STARA DOKUMENTA U MUZEJU KRALJA NIKOLE.

 

Autorka: Dragana Kršenković Brković

Snimatelj: Predrag Perović 

 

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се