Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

06. 08. 2015. 17:33 >> 00:44

VATEROPLISTI MOTIVISANI

Žele da se pobjedom oproste od SP

Crnogorski vaterpolisti trijumfom nad Australijom izborili su priliku da osvoje 5. mjesto na šampionatu svijeta u Rusiji. Nakon meča, Mlađan Janović je poručio da bi bilo lijepo da prvenstvo završe pobjedom. Kada krene šut, krene i ostalo naglasio Draško Brguljan.

"Donekle je bitno što smo pobijedili, jer sada igramo za 5. mjesto. I sigurno da je to zasluženo. Važno je da odigramo što više utakmica, da ispravimo neke greške. Mada, kao što sam rekao nakon duela sa Kazahstanom da i nije bilo nekih velikih grešaka. Hrvatska je u meču četvrtfinala bila mnogo kvalitetnija ekipa, jer nama nedostaje nekoliko igrača. Učestvujemo bez 3-4 igrača sa kojima smo navikli da igramo. Naravno svi oni odsustvuju iz opravdanih razloga. Šta je tu je, spremamo se za Evropsko prvenstvo", izjavio je Janović, prenosi sajt VPSCG.

Kazao je da su danas bili motivisaniji od Australije, koju su savladali sa 11:8 (4:1, 1:1, 4:4 i 2:2).

"Što se tiče meča, Australija nije bila motivisana kao ni mi. Ovo su mečevi koji ti ništa ne donose, igraš ih radi sebe, radi ekipe, kako bi ostao u takmičarskom ritmu. Ostaje nam još jedan meč, bilo bi lijepo da pobijedimo, ali ako i ne slavimo nije smak svijeta. Igraćemo sa Mađarima, oni su šampioni svijeta i vicešampioni Evrope, a ispali su u četvrtfinalu, i nijesu se previše poremetili", kazao je Mlađan.

Golman Dejan Lazović zadovoljan je današnjom igrom i poručio da protiv Mađarske motiva neće faliti.

"Odigrali smo dobru utakmicu sem treće četvrtine gdje smo malo pali. Pobijedili smo Australiju koja je na ovom šampionatu pokazala da je dobra ekipa, das u u samom vrhu vaterpola. Zadovoljan sam igrom, najbitnije je da se pobjeđuje. I u meču za peto mjesto igraćemo svom snagom, daćemo sve od sebe, pa šta bude. Nadamo se pobjedi", rekao je on.

Draško Brguljan je kazao da je teško igrati mečeve koji praktično ne znače ništa, ali da on i saigrači žele do kraja da pruže maksimum.

"Kad je krenuo šut, onda je jednostavno krenulo sve. Dali smo 11 golova ekipi sa kojom smo igrali 5:5 u grupi. Teško je igrati mečeve od 5. do 8. mjesta. Ali, odlučili smo da igramo do kraja. Zašto ne završiti ovaj šampionat pobjedama. Odigrali smo dobar, korektan meč, bilo je dosta odličnih šuteva, odbrana i na kraju zaslužena pobjeda", ocijenio je Brguljan.

Crna Gora će za 5. mjesto protiv Mađarske igrati u nedjelju u 14 sati i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније