Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Mina

26. 07. 2015. 13:06 >> 13:17
2

SJUTRA SA SRBIJOM

Jokić: Bez imperativa do medalje

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Kazanju nema imperativ osvajanja medalje, ali je spremna i sve će uraditi da do nje dođe, kazao je kapiten Predrag Jokić.

Crna Gora će na startu šampionata, sjutra u 19 sati i deset minuta, igrati sa Srbijom. Direktan prenos možete pratiti na TVCG2.

Jokić je kazao da je zadovoljan formom i kvalitetom odrađenih priprema, kao i generalnom probom na turniru u Nišu.

On je rekao da su očekivanja kao i uvijek velika, podsjećajući da će Crna Gora u Kazanju igrati sa trojicom debitanata - Aleksom Ukropinom, Nikolom Murišićem i Dejanom Lazovićem.

"Igramo u izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodne godine, imamo tri nova igrača. Osjetiće se odsustvo trojice standardnih reprezentativaca Nikole Janovića, Antonija Petrovića i Saše Mišića, ali sam siguran da će i novi dati svoj maksimum i da će uz našu pomoć i oni pružati dobre partije. Nijesmo pod imperativom moranja osvajanja medalje, ono što je sigurno jeste da smo spremni, i da se nadamo dobrom rezultatu", kazao je Jokić.

On je, komentarišući rivala na startu šampionata, kazao da je Srbija nakon osvajanja Svjetske lige i plasmana na Olimpijske igre glavni favorit u Kazanju.

"Taj meč će nam pokazati gdje smo trenutno u odnosu na ekipe koje pretenduju na visok plasman. Dobro je što smo sa Srbijom u grupi, jer se u daljem takmičenju sa njima ne možemo ukrstiti. Taj meč nije odlučujući, tu je i Australija koja je jako dobra reprezentacija", rekao je Jokić.

U drugom meču te grupe sastaće se Japan i Australija.

Crnogorsku selekciju u srijedu očekuje duel sa Australijom (12.30), dok će se u petak sastati sa Japanom.

Pobjednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i tećeplasirani timovi iz sve četiri grupe igrati osminu finala, 2. avgusta.

Četvrtfinalni mečevi zakazani su za 4. avgust.

GRUPA D:

1. Srbija
2. Japan
3. CRNA GORA
4. Australija

Raspored:

27.07. 19:10h Srbija – CRNA GORA
27.07. 20:30h Japan - Australija
29.07. 12:30h Australija – CRNA GORA
29.07. 16:30h Srbija - Japan
31.07. 11:10h Srbija - Australija
31.07. 12:30h CRNA GORA - Japan

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније