Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

13. 06. 2015. 19:46 >> 22:21
2

GRČKOJ PRIPAO DERBI

Baku 2015: Poraz vaterpolista na startu

Crnogorska vaterpolo reprezentacija porazom je započela nastup na prvim Evropskim olimpijskim igrama u Azerbejdžanu.

Izabranici Mirka Vičevića imali su težak zadatak u prvom kolu i nijesu ga uspješno obavili. Derbi je pripao Grcima, koji su slavili rezultatom 16:12 (3:1, 4:5, 5:2 i 4:4).

Grci su serijom 4:0 sredinom trećeg perioda od 7:7 došli do 11:7 i povratka više nije bilo.

"Prije sedam dana savladali smo Grčku šest razlike u kontrolnom meču, sada izgubili, potpuno zasluženo. Dešavaju se oscilacije u ovim godinama, siguran sam da ćemo se prikazati u mnogo boljem svijetlu, već u narednom meču sa Hrvatskom", kazao je selektor Mirko Vičević, prenosi sajt VPSCG

Naši su iskoristili pet od sedam napada sa igračem više, dok su Grci četiri puta imali brojčanu prednost, a iz tih situacija postigli su tri gola.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Nikolas Saveljić, koji je postigao polovinu golova našeg tima - šest. Nikola Brkić i Đuro Radović su se po dva puta upisali u strijelce, a Aleksa Ukropina i Petar Mijušković po jednom.

U grčkoj selekciji, osmorica igrača su postizali golove. Našu mrežu po tri puta su zatresli Grigoris Gianopopulos, Dimitros Nikolaidis i Kimon Aleksou.

"Igrali smo veoma slabo od početka, potpuno smo podbacili, nismo uradili ništa šta smo se dogovorili šta smo planirali. Međutim, neće nas poremetiti jedan poraz, pogledaćemo se u oči i siguran sam odigrati mnogo bolje. Vrijedimo mnogo više, vjerujem da ćemo to pokazati", najavio je Nikolas Saveljić.

U drugom meču naše grupe, Hrvatska je bila ubjedljiva protiv Turske - 17:6.

Crna Gora u drugom kolu sastaje se sa Hrvatskom, sjutra u podne po našem vremenu, a potom ih očekuje duel sa Turskom.

Od naših sportista danas je nastupio i biciklista Demir Mulić, koji je zauzeo je 35. mjesto u disciplini mountain bike – cross country.

Sjutra će nastupiti karatistkinja Marina Raković, bronzana sa Evropskog prvenstva ove godine. Ona će u Bakuu pokušati da napravi još jedan veliki rezultat. Njena prva protivnica u kategoriji do 68 kilograma je Turkinja Hafsa Burucu, sa kojoj se sastaje u osam sati ujutro po našem vremenu. Slijedi borba sa Islanđankom Telmom Frimansdotir, a na kraju grupe sa Švajcarkinjom Elenom Kurići.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније