Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

02. 03. 2014. 11:53   >>  11:54 2

KONFERENCIJA FINA

CG želi organizaciju velikog takmičenja

Direktor Vaterpolo i plivačkog savez Crne Gore Petar Porobić učestvovao je na seminaru koji je Svjetska vaterpolo i plivačka federacija (FINA) organizovala u Meksiku.

Konferencija u gradu Kankunu okupila stručnjake iz najstarijeg olimpijskog sporta, radi razmjenjivanja ideja o budućoj evoluciji vaterpola, kao i poboljšanju njegovog mjesta i značaja na sportskom međunarodnom tržištu.

Uključujući panele, sa predstavnicima drugih profesionalnih liga, novih popularnih timskih sportova, sponzora, medija, vaterpolo lidera i igrača, ova dvodnevna konferencija šalje inicijativu za više razumijevanja u sportu, koji je sposoban da privuče nove fanove na globalnom nivou.

Porobić je tokom boravka u Meksiku razgovarao sa svim funkcionerima FINA i LEN,i upoznao ih sa zahtjevom našeg Vaterpolo i plivačkog Saveza da organizuje neko veliko takmičenje, za početak EP ili SP za mlađe kategorije.

Na konferenciji su bili prisutni predstavnici izuzetno uspješnih liga (NBA, NFL i NHL), saopštili su iz Vaterpolo saveza Crne Gore.

Donešeni su zaključci da bi vaterpolo trebalo da bude mnogo više od igre, da predstavlja jedinstveno iskustvo za fanove, i da privuče nove navijače i simpatizere, a prioritet broj jedan je zadovoljstvo navijača.

‘’Pravila igre su možda najlakši dio jednačine. Moramo da stvorimo sinergiju na svim nivoima. Imamo veliku utakmicu, sa fantastičnim igračima, hajde da mislimo visoko i ne bojimo se za promjene’’, apelovao je Izvršni direktor FINA Kornel Markulesku.

FINA je uložila velika sredstva u organizaciju ove konferencije, koja je prva nakon 20 godina. Svjetska vaterpolo federacija je platila za minimum jednog predstavnika svih Saveza.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније