Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

24. 12. 2013. 14:52   >>  14:53

SPORTISTA GODINE

Janović: Bez saigrača ne bih bio nagrađen

Kapiten vaterpolo reprezentacije Nikola Janović proglašen je za najboljeg sportistu Crne Gore u 2013. godini, u izboru Crnogorskopg olimpijskog kimiteta (COK).

Janović je predvodio crnogorsku reprezentaciju do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Barseloni, a proglašen je za sportistu Crne Gore i u izboru Udruženja sportskih novinara.

Janović je kazao da je nagrada veliko priznanje za njega i da najbolje pokazuje da uloženi trud i rad mogu učiniti da želje da postanu realnost.

“Kad vam neko ukaže čast i proglasi vas za najboljeg sportistu države to znači da ste u sportu postigli praktično sve što ste mogli. Veliko poštovanje saigračima bez kojih ne bi došao do nagrade. Poštovanje svima koji su sa mnom ostavljali srce u bazenu, sa kojima sam proveo najblistavije trenutke karijere”, rekao je Janović.

On se zahvalio i ostalim crnogorskim sportistima, navodeći da je svima cilj da se zastava Crne Gore zavijori, a himna svira što češće na velikim takmičenjima.

“Sport u Crnoj Gori je brend koji treba gajiti, kako bi nam i narednih godina donosio puno radosti. Prava smo sportska nacija i ne treba da se opterećujemo pričom da nas ima samo 650 hiljada. Imamo sportski gen i inat, uz odgovarajuću infrastrukturu možemo biti u svjetskom vrhu”, rekao je Janović.

Najbolji mladi sportisti Crne Gore su džudista Arso Milić i atletičarka Kristina Rakočević u

Milić je bio bronzani na kadetskom svjetskom i evropskom prvenstvu, treće mjesto osvojio je i Evropskom festival mladih, dok na evropskim kupovima ima po jednu zlatnu i srebrnu medalju.

“Priznanje mi predstavlja motiv da nastavim sa još jačim radom i da nagrada bude i sljedeće godine", rekao je Milić.

Rakočević je u 2013. godini na Evropskom olimpijskom festivalu mladih osvojila zlatnu medalju u bacanju diska, a srebrnnu u kugli.

Bila je srebrna i na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore u bacanju kugle i diske

“Priznanje mi mnogo znači i biće veliki podsticaj za dalji naporan rad i još bolje rezultate”, rekla je članica mojkovačkog kluba Tara.

Za najbolju nacionalne timove izabrani su ženska rukometna i vaterpolo reprezentacija Crne Gore.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović smatra da je 2013. godina bila uspješna za crnogorski sport.

“Uspjeli smo da, uz velike problem koje smo imali u finansiranju, ispratimo crnogorske sportiste na sva značajna sportska takmičenja koja prati COK. Na Evropskom olimpijskom festival mladih, zimskom i ljetnjem, Mediteranskim i Igrama Malih zemalja Evrope osvojili smo 19 medalja, a 11 puta svirana je naša himna”, kazao je Simonović.

On je kazao da je godina na izmaku bila u znaku vaterpolista i srebrnog odličje na Svjetskom
prvenstvu u Barseloni.

“U godini za nama najveći uspjeh napravili su vaterpolisti, sa srebrom sa SP. Od rukometašica smo možda očekivali više, ali je prilika da ih sada podržimo. Mnogo takmičenja je pred njima, a one sun as mnogo puta obradovale. Najveći rezultat od njih očekujem na Igrama u Rio De Žaneiru”, kazao je Simonović.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније