Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

12. 11. 2013. 19:29 >> 21:31
2

SVJETSKA LIGA

"Ajkule" startovale pobjedom

Kako se i očekivalo, crnogorski vaterpolisti savladali su večeras u Budvi selekciju Slovačke 13:11 (5:2, 3:3, 2:2, 3:4) u utakmici prvog kola C grupe Svjetske lige.

Večeras u crnogorskoj reprezentaciji nije bilo golmana Radića, Jokića i braće Janović, selektor Ranko Perović odmarao je Ivovića, pa je u timu bilo nekoliko mlađih igrača, koji su osvojili Evropsko prvensto za juniore na Malti ove godine.

Očekivala se ubjedljivija pobjeda, ali zbog nesmotrenosti u defanzivi, Šćepanović je loptu iz mreže morao da vadi čak 11 puta.

Crna Gora je imala osam puta igrača više, iskoristila je pet, dok su gosti postigli tri pogotka iz tri pokušaja kada su bili brojčano jači.  

"Ajkule" su imale prednost tokom cijele utakmice, Slovaci su uspjeli samo na startu da izjednače na 1:1, mada su u trećoj četvrtini prišli na samo gol razlike, pred kraj meča na dva.

Mrežu Slovačke načeo je Draško Brguljan, ali su gosti odmah došli do 1:1. Do kraja četvrtine crveni su povećali prednost i nakon prvih osam minuta rezultat je bio 5:2.

U drugoj i trećoj dionici nešto bolja igra Slovačke, koja je umjela da iskoristi neopreznost u našoj odbrani. Obje četvrtine završene su neriješeno, a svoj gol prvijenac u A selekciji postigao je jedan od najboljih na turniru na Malti, sedamnaestogodišnji Bogdan Đurđić.

U tom periodu, gosti su smanjili prednost crnogorskih vaterpolista, ali nijesu mogli do izjednačenja.

Iznenadili su Slovaci u posljednjoj četvrtini, odmah zaprijetili sa tri vezana gola, kasnije postigli još jedan, ali Antonio Petrović, Draško Brguljan i Aleksandar Radović, sa po jednim golom, nijesu dozvolili protivniku da napravi čudo u Budvi.

Petrović, Radović i Draško Brguljan postigli su po tri gola, Darko Brguljan jedan manje, a po jednom su se u strijlece upisali Vjekoslav Pasković i Đurđić.

Najbolji u slovačkoj selekciji bio je Jiraček sa četiri pogotka.

Crnu Goru u nastavku takmičenja u Svjetskoj ligi, 10. decembra u Kotoru, očekuje duel sa Italijom, a 14. januara naredne godine sa Njemačkom u Herceg Novom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније