Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ RTCG Portal ]

22. 02. 2021. 20:29 >> 22:20
3

GOJKOVIĆ ZA TVCG

"Ima prostora za napredak, trening ključ"

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković, poručio da njegova ekipa ima prostora za napredak, te da treba iskoristiti ljeto kako bi u Tokiju bili što spremniji. Istakao je da je da je trening ključ svega i da će narednih dana napraviti plan za Olimpijske igre. "Ajkule" su iz Roterdama stigle večeras u Podgoricu. 

Gojković je za Televiziju Crne Gore (TVCG) rekao da ih je veliki broj reprezentacija kontaktirao radi priprema i istakao da očekuju podršku Olimpijskog komiteta.

Gojković je dodao da moraju biti više nego zadovoljni učinjenim u Roterdamu.

"Bilo je izazovno, vidjeli ste kakva je bila konkurencija i kako smo sa mladom ekipom izborili svih sedam pobjeda. Mislim da ljudi nijesu svjesni kako je ići četvrti put na Olimpijske igre", rekao je on za TVCG.

Gojković je kazao da se nada da će ovaj rezultat biti podsticaj za mlade igrače.

Ajkulama motiva za napredak ne fali. U odnosu na Evropsko prvenstvo u Budimpešti, vaterpolo reprezentacija je jača za 7 novih, mladih igrača.

„Znao sam ja dobro njihove kvalitete. Oni su stvarno izuzetni igrači i momci i tu nemamo nikakve zamjere. Mnogima od njih je prvo takmičenje. Veliki je ulog. Puno smo mogli da izgubilo, ali su se stvarno pokazali fenomenalno naročito u kriznim momentima protiv Holandije i Hrvatske”, rekao je kapiten Draško Brguljan, saopštio je Mediabiro.

Miroslav Perković je kazao da je mladima data šansa da se dokažu, što su i učinili.

„Bilo je jako teško zato što je ovo sigurno jedan od najstresnijih i psihički najtežih turnira koji se igra u svijetu vaterpola. Ulog je ogroman – kvalifikacija na Olimpijadu. Olimpijada je san svakog sportiste, najveće sportsko takmičenje i naravno da je bilo stresno, ali na kraju se sve isplatilo i ispalo je najbolje moguće”, poručio je mladi vaterpolista.

„Mislim da je ovo zasluženo i da ovakvim pristupom i igrom samo treba da nastavimo i da će sigurno uspjesi dolaziti”, rekao je Aleksa Ukropina.

Direktor Uprave za sport Vasilije Lalošević čestitao je vaterpolistima, koji su, prema njegovom mišljenju, pokazali jednu energiju, jedinstvo, solidarnost na terenu.

„Niko nije sumnjao da će se oni kvalifikovati, ali oni su bili dominantni tamo. Pokazali su da je Vlado Gojković napravio hemiju u toj ekipi i mi iz Uprave za sport smo tu da ih podržimo”, poručio je Lalošević.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće u Grupi B sa Španijom, Srbijom, Hrvatskom, Australijom i Kazahstanom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније