Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

21. 02. 2021. 14:41 >> 17:44

SIMONOVIĆ

Uspjeh u Roterdamu rezultat četvorogodišnjeg rada

Uspješan nastup vaterpolista na kvalifikacionom turniru u Roterdamu rezultat je četvorogodišnjeg stručnog rada, koji je započet poslije Olimijskih igara u Rio de Žaneiru, kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović.

Prema njegovim riječima, to je i rezultat sjajne organizacije svih struktura u Savezu, stvorenih uslova za rad stručnom štabu i njegove posvećenosti reprezentativnim selekcijama.

"Podsjetiću na strpljenje, na koje sam tada pozivao, kada je bilo ideja da se neke stvari mijenjaju. Izdržali su u Vaterpolo plivačkom savezu i svaka im čast na tome, na upornosti i povjerenju koje su imali prema selektoru Vladimiru Gojkoviću. On im je to na najbolji mogući način vratio", kazao je Simonović agenciji MINA.

Govoreći o težini ostvarenog posla u Roterdamu, prvi čovjek crnogorskog sporta pohvalio je Gojkovića i njegov stručni štab da je na pravi način napravio smjenu generacija.

"Težinu ostvarenog rezultata značajno je povećalo i odustvo nekoliko igrača, koji su u posljednje vrijeme bili nosioci igre. Stasali su mladi momci, koji su uz staru gardu - Aleksandra Ivovića, Draška Brguljana i Dejana Lazovića, tvorci velikog uspjeha“, kazao je Simonović.

Komentarišući nastup u Roterdamu, Simonović je kazao da je postojao strah zbog odustva nekoliko značajnih igrača, kao i kvaliteta i značaja turnira.

"Niko nije očekivao da ćemo na tako fenomenalan način, siguran i zreo, odigrati turnir. Posebno mladi igrači, sa 19 ili 20 godina, debitanti na velikim takmičenjima. Odigrali su sa nevjerovatnom sigurnošću. Velika stvar je i povjerenje koje su dobili kod starijih igrača", kazao je Simonović.

On je istakao da je Roterdam potvrdio da Crna Gora i poslije Tokija ima tim za velika djela.

Simonović je kazao da mu je drago što je sjajan sportista postao i izuzetan vaterpolo stručnjak.

„Ne samo u vaterpolu, nego u sportu uopšte, nemamo puno vrhunskih stručnjaka. Drago mi je što se pojavio mlad, nevjerovatan trener, koji je bio i sjajan sportista", rekao je Adžić.

On je istakao da mu je žao što su bez posla i neki stručnjaci koji su donijeli mnogo radosti i uspjeha crnogorskom sportu.

"Žao mi je što je Dragan Adžić bez posla, a među najboljim trenerima je na svijetu. Žao mi je i što Petar Porobić nije u Crnoj Gori. Svi ti stručnjaci su nam prijeko potrebni, kako bi svojim znanjem radili na dobrobit crnogorskog sporta“, rekao je Simonović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније