Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

15. 02. 2021. 18:48   >>  20:22

KVALIFIKACIJE ZA OI

"Ajkule" ubjedljive protiv Kanade

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je u Roterdamu selekciju Kanade 21:7 (7:1, 6:3, 4:1 i 4:2), u utakmici drugog kola kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Crna Gora je bila slobodna u prvom kolu, nakon što je Turska zbog većeg broja zaraženih igrača koronavirusom isključena sa turnira.

Kanada je na startu bila bolja od Brazila 11:7.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića opravdali su ulogu favorita, poveli su na startu 6:0 i praktično već tada riješili pitanje pobjednika.

Na polovini meča razlika je iznosila devet (13:4), a uoči posljednjih osam minuta 12 golova (17:5).

Prednost crnogorske selekcije sredinom posljednje četvrtine, nakon serije od 7:0, iznosila je i 15 golova (20:5).

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bili su Aleksandar Ivović i Dušan Matković sa po pet golova, Vladan Spaić postigao je tri, po dva puta u listu strijelaca upisali su se Draško Brguljan, Marko Petković i Stefan Vidović, a po jednom Miroslav Perković i Aleksa Ukropina.

Dvostruki strijelci za Kanadu bili su Nikolas Konstantin-Bikari, Šon Spuner i Džeremi Kot, dok je Mark Spuner postigao jedan gol.

Crna Gora će u trećem kolu, sjutra u 13 sati, igrati sa Brazilom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније