Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavio: O.Z.

28. 09. 2020. 10:57   >>  13:24 2

GOJKOVIĆ

Uprkos promjenama, dovoljno mečeva za mlade igrače

I pored promjena u formatima takmičenja, odgađanja i otkazivanja turnira, mladI vaterpolistI koji nastupaju na naše klubove imaće dovoljan broj mečeva, kazao je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore i trener Jadran Carina Vladimir Gojković.

Najbolji vaterpolisti Crne Gore morali su da sačekaju smjernice Instituta za javno zdravlje kako bi se okupili.

"Okupili smo se 11. maja, a imali smo sreću da su svi reprezentativci bili u zemlji, sem dvojice koji su ostali u Francuskoj", kazao je Gojković gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Bilo je planirano da "ajkule" proteklog ljeta učestvuju na dva turnira u Hrvatskoj u Italiji, ali su otkazani. Potom je saopšteno da će tirnir u Šibeniku biti održan krajem oktobra.

Potom naše vaterpoliste očekuje četvrfinalna utakmica Svjetske lige sa Hrvatskom, pa onda kvalifikacioni turnir za OI u februaru 2021. godine. Rivali crnogorskim vaterpolistima u A grupi biće Grčka, Brazil, Kanada, Gruzija i Turska.

"Na okupu ćemo biti cijeli januar i februar, zaključno sa kvalifikacionim turnirom koji nam je glavni cilj. Nadam se da ćemo to odraditi na način na koji želimo i plasirati se na Olimpijske igre, što bi upotpunilo sliku koju smo napravili prošle godine sa osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu", istakao je Gojković.

Što se tiče klupskih takmičenja, u regionalnoj vaterpolo ligi nema ligaškog diela. Trebao bi da se odigra samo finalni turnir sa najboljim ekipama iz država regiona.

"Crnoj Gori koja nema mnogo klubova to nije idealna slika. Međutim, kako imamo veliki broj dana odvojenih za reprezentaciju ne bi trebalo da patimo puno", naveo je Gojković.

Klupska takmičenja kreću od 3. i 4. oktobra, polufinalnim utakmicama nacionalnog Kupa, a finalne utakmice planirane su za 14. i 17. oktobar, nakon čega bi se nastavilo prvenstvo Crne Gore.

"Prvenstvo je u novom formatu pošto će timovi igrati u krug između sebe. To je značajno jer veliki broj mladih igrača se nalazi u našim klubovima. Računam da ćemo imati dovoljan broj utakmica za te mlade igrače", kazao je Gojković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније