Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Pobjeda ]

24. 08. 2020. 12:49   >>  12:51 2

GOJKOVIĆ

"Koliko je samo igrača otišlo iz Crne Gore…"

Vaterpolo je izuzetno ranjiva kategorija, više nego bilo koji sport. Samo koliki je broj igrača otišao iz Crne Gore. Zima će pokazati kolike su posljedice, smatra selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore završila je pripreme. Nakon 15 sedmica rada i samo jedne odigrane utakmice u Dubrovniku sa Hrvatskom, Gojković je zadovoljan. Zadovoljni su i igrači koji se se vratili klupskim obavezama.

Više od 40 reprezentativaca, od 11. maja, bilo je u pogonu. Mlađi su krenuli sa radom dvije sedmice kasnije i pripreme završili bez povreda i stresa od virusa koji je zaustavio mnoga takmičenja i uticao da "ajkule" ne odu na turnire u Italiji i Hrvatskoj.

"Nakon dva mjeseca pauze, koju nikad u karijerama nijesu imali, igrači su na pripreme došli motivisani. Prve tri sedmice radili smo umjerenim intenzitetom, vodeći računa da ne dođe do povreda. U drugoj sedmici priključili smo mladu reprezentaciju. Tako smo i planirali i uspjeli u namjeri. Uključili smo više od 40 igrača, od 16 godina do seniorskog uzrasta, znači sve ono najbolje što imamo u Crnoj Gori. Na kraju se otvorila utakmica u Hrvatskoj, a brzo i šansa za dva turnira. Međutim, 10. jula je otkazan prvi turnir u Italiji, nakon čega smo nastavili sa radom. I u takvim okolnostima igračima nije falilo motiva. Već u avgustu se ekipa osula, a kada smo vidjeli da nema ništa od turnira u Hrvatskoj, nije bilo svrhe da radimo i ovu sedmicu", rekao je Gojković.

Ljeto je prošlo bez takmičarskog cilja, ali reprezentativci su pokazali požrtvovanost i želju kao da nema nikakvih problema.

"Teško je trenirati bez cilja, ali oni su to prihvatili, pošteno radili, dali sve od sebe, a iskusniji, poput Leke i Draška, vukli su druge. Znamo dobro da je virus odložio Olimpijske igre, nakon čega smo planirali smjenu. Ovako će sačekati sljedeću godinu. Želim da kažem da je ovo bila prilika za mlade da rade sa vrhunskim igračima. Vjerujem da su shvatili to i da polako traže svoje mjesto u budućnosti. Ko god iskoristi priliku i iskoči, to je nama kvalitet više za kraj ciklusa", ocijenio je Gojković.

Nije bilo sumnje kod selektora da će pripreme proteći bez ispada, prevelikih zahtjeva i povreda. Dobro isplanirani rad dao je rezultat.

"Vjerovao sam. Našli su motiv, a najiskusniji su prednjačili. Sa njima sam prezadovoljan. I da su rekli da im treba veća pauza – prihvatio bih. Vukli su kompletne pripreme i pokazali mladima kako treda da se ponaša veliki igrač", dodao je Gojković.

Gojković smatra da će biti problema oko Regionalne lige.

"Nama je to izuzetno važno takmičenje, posebno za mlade. U međuvremenu smo napravili raspored za domaće prvenstvo, koje ćemo definisati u narednoj sedmici. Čekaju se i promjene termina u Evrope. Svjetska liga je najavljena za januar… Vjerujem da ćemo dobro popuniti taj kalendar kroz veći broj utakmica. Imaćemo dva mjeseca da se spremimo za kvalifikacije od 14. februara. Nadam se da ćemo to što smo planirali završiti, da neće biti zastoja i da ćemo se plasirati na Olimpijske igre", kazao je Gojković.

Vaterpolo je izuzetno ranjiva kategorija.

"Više nego bilo koji sport. Znam po Jadranu koji su to udarci… Samo koliki je broj igrača otišao iz Crne Gore. Zima će pokazati kolike su posljedice", ističe Gojković.

Pripreme nacionalnih timova pokazale su otprilike na koga se može računati za budućnost.

"Pratim i znam ovo mlađe godište. To su budući A reprezentativci. Neke od njih smo testirali. Otprilike ono što smo računali da imamo se isprofilisalo. Neki igrači koji su ranije imali manju šansu iskoristili su kvalitetno ovaj period. Iskreno, ne moramo da pravimo samo reprezentativce, naša obaveza je da isprofilišemo klupske igrače da bi liga bila jača", zaključio je Gojković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније