Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

11. 10. 2013. 10:02   >>  10:05

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Budva u Đenovi sa Radničkim

Od danas, pa do nedelje, igraju se utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Budva će igrati u kvalifikacionoj grupi u kojoj je domaćin italijanski Pro Reko.

Rivali Budvana na turniru u Đenovi, pored domaćeg Pro Reka, biće Radnički iz Kragujevca i zagrebačka Mladost.

Vaterpolisti Budve prvi meč igraće protiv kragujevačkog Radničkog, večeras od 19 časova.

U prvoj rundi kvalifikacija, koja je odigrana u Kragujevcu, crnogorski predstavnik ostvario je dva trijumfa uz tri poraza, i nastup na turniru završio na četvrtom mjestu, u konkurenciji sa Radničkim, Spartakok, Hanoverom, Monpeljeom i rumunskom Oradeom.

Trener budvanskog tima Drago Pejaković kazao je da će budvanska ekipa pokušati da što bolje iskoristi put u Đenovi kako bi podigla takmičarsku formu.

"Poznato je koliko su kvalitetne ekipe protiv kojih ćemo igrati na turniru u Đenovi.Nijesmo odigrali mnogo takmičarskih mečeva od početka sezone, ekipa je dosta izmijenjena, tako da će nam igre na turniru poslužiti da podignemo nivo forme pred predstojeće obaveze", rekao je Pejaković agenciji Mina.

On je kazao da budvanski vaterpolisti u Đenovi neće nastupiti u najjačem sastavu, pa će šansu dobiti mlađi igrači.

"Igrači će pokušati da, u utakmicama protiv jakih rivala, iskusnih vaterpolista, izvuku pouke, kako bi se pripremili za ono što nas očekuje.Sigurno je da se ni u jednoj utakmici nećemo unaprijed predati, ali evidentna je razlika u kvalitetu između nas i naših rivala", rekao je Pejaković.

U drugom meču te grupe, sat i po kasnije, sastaće se Pro Reko i zagrebačka Mladost.

Budva će u subotu, u 18 sati i 30 minuta, igrati protiv Mladosti, dok će se u nedjelju, u deset sati i 30 minuta, sastati sa doaćinom Pro Rekom.

Plasman u narednu rundu kvalifikacija, nakon tri odigrana kola, izboriće dvije najbolje ekipe iz grupe, dok će trećeplasirani tim takmičenja na evropskoj sceni nastaviti u Eurokupu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније