Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Antena M; Objavila: M.M. ]

31. 01. 2020. 20:52 >> 20:51
2

BRGULJAN

Nakon katastrofe u Koreji, opet smo postali "ajkule"

Tek završeno Prvenstvo Evrope vratilo je samopouzdanje "ajkulama", kaže kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Draško Brguljan. On je u "Živoj istini" kometarisao doček u Podgorici, nakon osvajanja bronzane medalje na PE u Budimpešti. Kaže kako se vidjelo koliko su obradovali narod, da su bili srećni kada su prelomili i počeli da vjeruju u pobjedu.

"Baš smo se približili najozbiljnijim ekipama. Sad ide teži dio, da održimo to što smo postigli“, kazao je Brguljan.

Upitan kad se od jedne ekipe, koja je, ljetos, na Svjetskom prvenstvu izgledala beskrvo, bez energije i perspektive , pojavila potpuno druga grupa ljudi, ratnički tim, pun prkosa, inata i snage, Brguljan je odgovorio:

„Ne znam smijem li ovo pričati na TV? Nakon što smo ispali u Koreji, završili smo takmičenje deseti, izgubili smo od Amerikanaca, prošvercovali pet šest 'baksi' piva u sobe. Napili smo se i onda smo počeli jedni sa drugima da otvoreno pričamo. To je bio momenat u kome sam vidio jako puno emocija kod svih igrača. U tom trenutku bili smo spremni da damo sve jedan za drugog i da je tad iznova moglo da krene Svjetsko prvenstvo, dobili bismo sve! Ali, tada je bilo kasno. Mislim da je to bio trenutak kada smo prelomili. Neki od mlađih igrača su rekli šta im smeta. A i mi stariji smo tad doveli odnose na nivo na kojem treba da budu".

O utakmici za bronzu, protiv Hrvatske, naš kapiten kaže kako nijesu vjerovali u scenario sa srećnim ishodom.

"Ja sam razmišljao 'da li je realno da nas ništa ne ide'' i stvarno nas dugo nije išlo. Momenat kad smo osjetili da je Draškovićev gol za 8:5 pa je onda Leka dao iz faula parabolu. Onda sam pomiislio: sad su gotovi! Dvadeset isključenja smo imali u utakmici za treće mjesto. Isti sudijski par je sudio i utakmicu u grupi i utakmicu za treće mjesto. Ne mislim da su nas drastično oštetili, ali je zanimljivo je to da nas je kroz cijelo prvenstvo pratio sudija Kolumbo“.

Italijane su, kaže, taktički nadigrali.

„Tu utakmicu je Vlado vrhunski pripremio. Ušli smo im u linije kretanja. Sve smo zatvorili i blokirali. Dejo je branio vrhunski cijelo vrijeme i žao mi je što nije dobio nagradu za najboljeg golmana, jer je po meni ubjedljivo najbolji bio“.

Ilustrujući atmosferu u ekipi Brguljan se prisjeća da je Petković igrao sa temperaturom 38 i protiv Mađara i 38 protiv Hrvata za treće mjesto.

„Ti ljudi daju dodatni motiv. Kad vidite da je on bolestan spreman sve od sebe da da, to diže cijelu ekipu“, rekao je Brguljan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније