Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavio: O.Z: ]

30. 01. 2020. 16:42 >> 16:41
3

OD VLADE I MINISTARSTVA

Bronzanim "ajkulama" preko 200.000 eura

Na današnjoj sjednici Vlada je opredijelila 202.500 eura za vaterpolo reprezentaciju koja je osvajila bronzanu medalju na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

"Od kada je novi Zakon o sportu u primjeni Crna Gora je postala vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za naše sportiste. Novina je da se prvi put premije isplaćuju direktno sportistima", ističu iz Ministarstva sporta i mladih.

Takođe, članovi reprezentacije su rezultatom u Budimpešti stekli status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom i sa navršenih 35 godina dobijaće doživotnu mjesečnu naknadu.

"Ovim primjerom Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih daju podsticaj našim sjajnim sportistima da nastave u kontinuitetu da promovišu crnogorski sport širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način, kao i do sada", kaže se u saopštenju.

Nagrađeni reprezentativci su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović kao i selektor Vladimir Gojković.

Shodno Uredbi o nagrađivanju reprezentativci će dobiti po 15.000 eura.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније