Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavila: R.B. ]

27. 01. 2020. 17:16   >>  21:39 163

DOČEK U PODGORICI

"Proradio je crnogorski inat i ponos"

Crna Gora dočekala je vaterpoliste, osvajače bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Trg nezavisnosti u Podgorici ispunili su navijači iz svih gradova Crne Gore, koji su došli da pozdrave crnogorske "ajkule".

Na binu su izašli reprezentativci Crne Gore u vaterolu uz usklike i aplauz okupljenih. Na Trgu nezavisnosti bili su premijer Duško Marković, ministar sporta Nikola Janović, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, ministar odbrane Predrag Bošković, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković... 

"Crnogorski vaterpolisti, poslije utakmice sa Hrvatskom i nevjerovatne pobjede, sa mladima koji tek stasavaju, pokazali su da nema razlogu za brigu i da će zlatni niz crnogorskog vaterpola biti nastavljen", kazao je gradonačelnik Ivan Vuković.

Glavni grad bio je domaćin svečanog dočeka vaterpolsita, koji su na Evropskom prvenstvu u Budimpešti osvojili bronzanu medalju.

"Poslije skoro 12 godina, nakon istorijske Malage, ponovo smo na istom mjestu, sa istim povodom, za naše sjajne momke i našu Crnu Gore. Kada je bilo najteže, proradio je crnogorski ratnički duh i ponos naših vaterpolista. Neka nam je srećna još jedna medalja i neka je vječna Crna Gora", kazao je Vuković.

Selektor Vladimir Gojković zahvalio se na dočeku, navodeći da Podgorica ima posebnu emociju prema vaterpolu.

"Nijesam bio veliki optimista kada smo gubili četiri razlike u duelu sa Hrvatskom, nijesam znao da imamo snage da to iznesemo poslije pražnjenja u polufinalu. Čestitam igračima, ovo je njihov uspjeh, velika popbjeda. Možda su zaslužili i sjajniju medalju, ali nadam se da će se to vratiti na sljedećem takmičenju", rekao je Gojković.

On je istaka da sada ne smiju da polete kao što su možda nekada znali nakon uspjeha.

"Još je dosta posla pred nama, imamo kvalifikacije za Olimpijske igre", istakao je Gojković.

Junak trijumfa u meču za bronzanu medalju, Aleksandar Ivović kazao da je mislio da se doček nakon Malage ne može ponoviti.

"Večeras ste dokazali da Crna Gora kada je vaterpolo u pitanju ima najbolje navijače na svijetu. Ovo mi je jedna od najdražih medalja, probudila je posebnu pažnju u meni. Otišli smo, prvi put, kao autsajederi, niko nas nije uvažavao kao ekipu koja može do medalje. Pokazali smo da sa zajedništvom može doći do rezultata koji niko nije očekivao", poručio je Ivović. 

Golman Dejan Lazović kazao je da je presrećan što je toliko ljudi došlo na dočeku.

"Što ste nam davali podršku i snagu da osvojimo medalju. Ovo je medalja za navijače i za Crnu Goru", kazao je Lazović.

Kapiten Draško Brguljan kazao je da je ponosan na saigrače, navodeći da su to momci sa karakterom.

"Zasluženo smo osvojili medalju. Mladi saigrači su nam dali dodatnu energiju da dođemo do medalje", rekao je Brguljan

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primiće sjutra predstavnike vaterpolo reprezentacije Crne Gore sa stručnim timom povodom osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

"Ajkule" su stigle u Podgoricu oko 16 časova. Pogledajte DOČEK NA AERODROMU 

 

Zgrada Glavnog grada u crvenom 

Upravna zgrada Glavnog grada večeras je u crvenoj boji, u čast osvajanja bronzane medalje crnogorskih vaterpolista na Evropskom prvenstvu.

Crnogorski vaterpolisti plasman u osminu finala izborili su kao drugoplasirani u grupi, sa dva trijumfa i porazom, a nastup među osam najboljih pobjedom u duelu sa Turskom 17:6.

U četvrtfinalu eliminisali su Italiju 10:8.

U polufinalu poraženi su od Mađarske 10:8.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da su crnogorski vaterpolisti i stručni štab osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu pokazali izuzetan kvalitet i da je pred njima svijetla budućnost. Pozvao je sve građane da dočekaju „Ajkule“ večeras na Trgu nezaisnosti u Podgorici i da se zaviori „naša lijepa crnogorska zastava“.

Doček u Podgorici organizuju Vlada, Ministarstvo sporta i mladih i Glavni grad.

Пратите нас на

Коментари163

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније