Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavila: R.B. ]

27. 01. 2020. 16:21   >>  22:18 4

DOČEK NA AERODROMU

"Ajkule" stigle u Podgoricu

Crnogorski vaterpolisti, osvajači bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, stigli su u Podgoricu. "Ajkule" su na podgoričkom aerodromu dočekali ministar sporta Nikola Janović, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Selektor vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković kazao je za TVCG da je izuzetno zadovoljan i da su uspjeli da ponovo vrate vaterpolo u svjetski vrh.

On je pohvalio nevjerovatnu energiju igrača.

Dodao je da nije bio optimista u nekim momentima utakmice protiv Hrvata.

"Nijesam bio optimista, dva puta vratiti rezultat protiv Hrvata, nevjerovatan je uspjeh. Kada igra svih 13 igrača, kao što su igrali, nijesmo bili nadigrani nijedan meč", kazao je Gojković.

Aleksandar Ivović kazao je da su od početka prvenstva imali samopouzdanje, što im se, kako navodi, ka kraju vratilo medljom.

Dodao je da su od početka do kraja bili u igri s velikim reprezentacijama, te da mu je ova medalja jedna od najdražih.

Simonović: Vaterpolisti napravili podvig

Medalja na Evropskom prvenstvu u Budimpešti garancija je trajanja i budućnosti vaterpola i crnogorskog sporta uopšte, kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

On je na dočeku vaterpolistima na podgoričkom aerodromu kazao da je u Budimpešti napravljen podvig.

"Fantastičan uspjeh, to nije samo pobjeda, nego podvig. Medalja je garancija trajanja i budućnosti vaterpola i crnogoprskog sporta. Idemo na Olimpijski turnir i nadam se novom druženju sa vaterpolistima na Olimpijskim igrama u Tokiju", kazao je Simonović.

Doček "ajkula" biće upriličen na Trgu nezavisnosti u Podgorici. 

Direktan prenos pratite na Drugom programu Nacionalnog Javnog servisa, od 18 sati.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je savladala Hrvatsku 10:9 (1:3, 2:4, 4:1: 3:1), u utakmici za treće mjesto.

Crnogorski vaterpolisti plasman u osminu finala izborili su kao drugoplasirani u grupi, sa dva trijumfa i porazom, a nastup među osam najboljih pobjedom u duelu sa Turskom 17:6.

U četvrtfinalu eliminisali su Italiju 10:8.

U polufinalu poraženi su od Mađarske 10:8.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da su crnogorski vaterpolisti i stručni štab osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu pokazali izuzetan kvalitet i da je pred njima svijetla budućnost. Pozvao je sve građane da dočekaju „Ajkule“ večeras na Trgu nezaisnosti u Podgorici i da se zaviori „naša lijepa crnogorska zastava“.

Doček u Podgorici organizuju Vlada, Ministarstvo sporta i mladih i Glavni grad.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније