Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

27. 01. 2020. 09:32 >> 11:26
4

JANOVIĆ PONOSAN

"Kapa dolje Ajkulama"

Ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da su crnogorski vaterpolisti i stručni štab osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu pokazali izuzetan kvalitet i da je pred njima svijetla budućnost. Pozvao je sve građane da dočekaju „Ajkule“ večeras na Trgu nezaisnosti u Podgorici i da se zaviori „naša lijepa crnogorska zastava“.

Janović je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da je ponosan na crnogorske reprezentativce i da su ostvarili nevjerovatan uspjeh.

„Ovi momci su naši heroji .Onako dobiti utakmicu u situaciji kada smo gubili sa 7:3, 8:4, preokrenuti i pobijediti i to protiv Hrvatske koja je među najboljim svjetskim reprezentacijama, zaista govori o tome da ovi momci, naša reprezentacija, stručni štab definitivno imaju izuzetan kvalitet i da je pred njima svijetla budućnost. Ono što nas sve raduje je da su pravi reprezenti naše najtrofejnije reprezentacije , vaterpolo reprezentacije, koja je sinoć ovom bronzom upisala petu medalju na evropskim i svjetskim šampionatima od obnove crnogorske nezavisnosti. Zaista kapa dolje momcima“, kazao je Janović.  

Očekivanja su pred šampionat, kako je kazao ministar, bila skromna.

„I njihova su očekivanja bila skromna. Ti momci su inače, ja ih eto sve poznajem, skromni i divni ljudi. Govorili su da je i četvrtfinale uspjeh. Na kraju su ne samo osvojili bronzu, već su pobijedili Italiju koja je aktuelni šampion svijeta, i po meni najtežu ekipu, reprezentaciju mađarske koja je imala pomoć jer su na domaćem terenu. I na kraju Hrvatska“, kaže Janović.

Za njega je izuzetna igra Aleksandra Ivovića očekivana. Takođe, nije sumnjao ni u selektora Vladimira Gojkovića.

„Znajući Gojkovića koliko je posvećen i vrijedan momak, znao sam da će uraditi sve da ekipu oporavi nakon poraza. Jako je teško igrati nakon polufinala, kada izgubite. Uspio je i svaka čast njemu i momcima. Ovo je nevjerovatan rezultat“, kazao je ministar.

On je podsjetio da je kada je riječ o sportu naša zemlja postigla rekord.

„ Imali smo šest reprezentacija u četiri sporta koja su bila kvalifikovana na evropskom i svjetskom prvenstvu. Imamo 350 medalja što je za 50 odsto vše nego ikada ranije. Ne postoji država na svijetu koja srazmjerno veličini i broju stanovnika postiže ovakve sportske rezultate“, kazao je Janović.

Osvojiti medalju u kolektivnom olimpijskom sportu je, po njegovim riječima,  nevjerovatan uspjeh. Zato smatra da svi navijači i građani treba da dočekaju "Ajkule" na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

„Oni slijeću oko pet sati, bićemo na aerodromu da ih sačekamo. Nakon toga je prijem u Vili Gorica koji organizuje premijer Duško Marković, zatim doček na Trgu nezavisnosti. Zaista pozivam sve građane da dođu u što većem broju da podržimo naše heroje, da ih pozdravimo i da na Trgu bude naša lijepa crnogorska zastava“, kazao je ministar.

On je istakao da se Vlada pobrinula da se vrhunski sportisti osjete cijenjenim.

„Vlada je zovim Zakonom o sportu donijela beneficije za naše sportiste. Sa ovakvim rezultatima postajemo vodeća država kada je riječ o premijama i statusu vrhunskog sportiste. Želimo da se svaki naš sportista koji osvoji veliki rezultat osjeća izuzetno važnim i cijenjenim“, zaključio je Janović.

Doček vaterpolista pratite uživo na Drugom programu TVCG od 18 sati.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније