Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

26. 01. 2020. 19:15 >> 20:43
3

ČESTITKE ZVANIČNIKA

Crna Gora slavi i diči se "ajkulama"

Osvajanje prve, istorijske bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, crnogorskim vaterpolistima su čestitali najviši državni zvaničnici.

Predsjednik države Milo Đukanović je čestitao osvajanje bronzane medalje svim igračima, stručnom timu i vaterpolo savezu i zahvalio što su još jednom Crnu Goru učinili ponosnom.

"Uspjeh koji ste ostvarili pokazao je da se u prethodnom periodu, uprkos brojnim izazovima u ovom, za Crnu Goru prepoznatljivom sportu, ličnim pregalaštvom, zalaganjem i privrženošću svojoj državi mogu ostvariti vrhunski rezultati. Kombinacija iskustva i mladih snaga u timu, vratila je naš trofejni sport na najsjanjije staze", poručio je Đukanović.

Ponosna je, ističe, Crna Gora na vaterpoliste i obavezna da još snažnije podrži razvoj vaterpola.

"Još jednom vam čestitam uspjeh i upućujem srdačne pozdrave našim hrabrim ajkulama", kazao je Đukanović.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović čestitao je igračima, stručnom štabu i Vaterpolo savezu Crne Gore, osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu:

"Iskrene čestitke na bronzanoj medalji, odličnoj igiri tokom prvenstva, strastvenoj borbi i visokom profesionalizmu. Svoju državu Crnu Goru ste još jednom izuzetno obradovali. Slavimo sa vama veliki uspjeh", naveo je Brajović.

Premijer Duško Marković čestitao je vaterpolistima herojsku pobjedu nad Hrvatskom i bronzanu evropsku medalju, prvu u istoriji crnogorske reprezentacije.

"Večeras Crna Gora slavi i diči se svojom reprezentacijom – i kod kuće i u svijetu", poručio je Marković.

Osvajanje prve, istorijske bronze, je čestitao i Ministar sporta i mladih Nikola Janović.

"Bravo ajkule! Vašom veličanstvenom pobjedom pokazali ste, još jednom, kako se hrabro i dostojanstveno bori za svoju reprezentaciju i svoju Crnu Goru", navodi se u čestitki.

Janović je kazao da su crnogorski vaterpolisti, čak i u najtežim trenucima, pokazali veličinu i time dokazali da im je mjesto među najboljima.

"Crna Gora je ponosna na vas", istakao je Janović.

Čestitao je i predsjednik COK-a Dušan Simonović, koji je ocijenio da su "ajkule" imale fenomenalan nastup na prvenstvu.

"Ova medalja je garancija svijetle budućnosti našeg vaterpola i našeg sporta. Imamo mladu reprezentaciju sposobnu za velike rezultate", poručio je Simonović.

"Ajkulama" je čestitao i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, koji je naveo da je njihov uspjeh zadivio cijelu sportsku Evropu.

"Vi ste heroji i pravi ambasadori naše domovine, koja Crnogorcima i svim građanima Crne Gore koji svoju državu nose u srcu i duši, sija zlatnim sjajem. Ponosimo se sa Vama jer ste ime, grb, zastavu, himnu i slavu Crne Gore pronijeli i uzdigli širom Evrope i svijeta. Vaš rezultat i uspjeh je zadivio cijelu sportsku Evropu, jer ste kao i mnogo puta do sada pokazali da sportski boj bije srce u junaka. Vaša pobjeda je utoliko veća i veličanstvenija što ste u sportskom i fer nadmetanju, viteški pobijedili svjetske prvake Italiju i jednu od najboljih reprezentacija svijeta Hrvatsku", poručio je Mihailo.

Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović kazala je da su herojska sportska borba i upornost koju su vaterpolisti pokazali večeras pravi primjer pronošenja imena naše države izvan njenih granica.

"Vašim uspjehom ponove ste Crnu Goru vratili onamo gdje i pripada, u sam vrh najboljih reprezentacija a nama dali primjer kako treba baštiniti osjećaj patriotizma i ponosa", navela je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније