Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

22. 01. 2020. 17:50 >> 18:28
1

GOJKOVIĆ

Ovi momci su prava grupa, treba da ostanemo na zemlji

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković rekao je da je timski duh odigrao presudnu ulogu u pobjedi nad Italijom.

"Ajkule" su očitale lekciju svjetskom šampionu 10:8 i plasirale se u polufinale Evropskog prvenstva.

"Vidjeli ste energiju između igrača, vidjela se vjera i kada smo primili dva-tri gola koja nije trebalo da primimo. Mislim da je to presudilo, posebno u drugom poluvremenu. I kada su pravili greške, pokrivali su jedan drugog, a Lazović je bio nevjerovatan. Uhvatio je svaku loptu u posljednje dvije četvrtine", kazao je naš selektor.

Gojković je istakao da sada ekipa mora da ostane na zemlji.

"Nemam šta pametno da kažem, čestitam momcima. Sada bi trebalo da ostanemo na zemlji. Došli smo do polufinala, ali imamo važne korake ispred nas. Ovi momci su u procesu nekoliko godina, neki nijesu igrali na velikim takmičenjima. Odlično su se uklopili, prava su grupa i zbog toga mi je puno srce. Što se tiče igre, teško je naći zamjerke kada se dobije Italija", kazao je Gojković.

Marko Petković je sa četiri gola predvodio Crnu Goru do velikog trijumfa.

"Ovo je veliki rezultat. Čestitke ekipi na borbenosti, našem stručnom štabu. Pokazali smo nevjerovatnu energiju, koja se osjetila još sinoć kada smo počeli da se intezivnije spremamo za meč. Odigrali smo jednu od najboljih utakmica posljednjih godina. Igrali smo dobro i na prethodnim takmičenjima, ali često nijesmo imali sreće. Igrali smo i protiv Italije i protiv sudija, ali pokazali smo koliko smo veliki", kazao je Petković.

On vjeruje da ni medalja nije daleko.

"Sada se spremano za polufinale. Mislim da možemo i dalje, jer ovakvu atmosferu u timu nema nijedna selekcija na ovom takmičenju", kazao je igrač Jadrana.

Dragan Drašković je priznao da je ekipa prevazišla sebe.

"Uradili smo i više nego što su svi, pa i mi samo, očekivali. Nijesmo očekivali da ćemo odigrati ovako protiv svjetskog prvaka. Bili smo mirni, koristili smo njihove greške, a iz minuta u minut samopouzdanje nam je raslo. Ovo je velika pobjeda", rekao je Dragan Drašković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније