Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

17. 01. 2020. 13:58 >> 14:06

AJKULE PRED UTAKMICU

Njemačka igra agresivno i nije za potcjenjivanje

Njemačka vaterpolo reprezentacija nije protivnik za potcjenjivanje, smatraju crnogorski reprezantivci. Ističu da Njemci igraju agresivan vaterpolo i da će od suđenja umnogome zavisiti rezultat. Ukoliko pokažu nivo igre kao na prethodnim utakmicama, očekuju pobjedu.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa Njemačkom utakmicu posljednjeg, trećeg kola A grupe Evropskog prvenstva u Budimpešti. Biće to duel za drugo mjesto na tabeli i lakšeg protivnika u osmini finala.

Golman vaterpolo reprezentacije Crne Gore Miloš Šćepanović  kaže da će Ajkule morati da odigraju ozbiljan meč protiv Njemačke i da će morati da se namuče kako bi pobijedili.   

“Moraćemo da se dobro namučimo da odigramo ozbiljan meč da bismo pobijedili Njemačku. To je test karaktera za ekipu. U igračkom smislu ne bi ništa smjelo da dođe u pitanje. Mi smo bolja ekipa, spremnija u svakom smislu, ona od koje svi očekuju pobjedu. Međutim, biće to veliki pritisak za ove momke, ali vjerujem da će oni to izdržati, da ćemo uz tako jednu veliku pobjedu dočekati četvrtfinale, jer bi nas u osmini finala u tom smislu čekao lagan posao”, kazao je Šćepanović.

Reprezentativac Uroš Čučković smatra da ne treba potcjenjivati Njemce zbog poraza u Podgorici.

“Ako pokažemo nivo igre koji smo pokazali sinoć, ne bi trebalo da ima problema. Vjerujem da Njemci nijesu pokazali sve što mogu u Podgorici, a mislim da nijesmo ni mi. Sigurno će biti čvršća fizički jer suđenje  ovdje dopušta više duela, ali spremni smo na to I idemo na pobjedu”, izjavio je crnogorski reprezentativac.  

Da protivnika ne treba potcijeniti smatra i Dragan Drašković.

“Na meču u Podgorici Njemci nijesu bili u punom sastavu I bili su umorni zato sada ne smijemo da ih potcijenimo. Mi nismo ekipa koja može ikoga da potcjenjuje, Njemci imaju specifičan stil igre, dosta agresivan, tako da se nadam da ćemo ući soremni I da ćemo odnijeti pobjedu”, dodao je on.

Reprezentativac Stefan Pješivac kaže da je spreman I da se fizički I psihički osjeća odlično. Ipak, siguran je da utakmica neće proći lagano kao u Podgorici.

“To će nam biti veoma bitan meč. Oni imaju svoje vrline i mane, kao i mi. Igraju fizički jako zahtjevan vaterpolo i čupaće. Ako to sudije ne budu sankcionisale biće jako teško. Mi ćemo se dobro pripremiti I da neće biti problema”, kazao je on.

Osvrnuvši se na sinoćnu utakmicu protiv Hrvatske kaže da smatra da Ajkule nijesu loše igrale.

“Pokazali smo da možemo sa njima, a kada možemo sa njima, možemo sa svima. Mislim da je bio neki grč u pitanju na početku i u odbrani smo malo patili, ali poslije smo se izvukli i dobro krenuli, ali nijesmo izdržali do kraja”, smatra Pješivac.

Šćepnović dodaje da bi bod više koji im je trebao protiv hrvatske značio za samopouzdanje , ali u rezultatskom smislu ništa se ne bi promijenilo

“Utakmica je bila dobra za ekipu da probamo da se izdignemo, ipak je Hrvatska jedna od najboljih ekipa. Imali su prednost tokom cijelog meča, kontrolisali su rezultat. Mislim da smo im parirali u igri, zato smatram da samo možemo biti zadovoljni utakmicom”, zaključio je Šćepanović.

Duel Crne Gore i Njemačke počeće u 17 sati i 30 minuta, a direktan prenos partite na portalu rtcg.me i Drugom programu TVCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније