Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

30. 11. 2019. 20:16   >>  20:11

PRIPREME ZA SP

Uskoković: Formu tempiramo za grupnu fazu

Mlada vaterpolo reprezentacija želi da i na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu ostvari dobar plasman, kazao je selektor Veljko Uskoković.

Crnogorski vaterpolisti od ponedjeljka pripremaju se za Svjetsko prvenstvo koje će od 12. do 20. decembra biti odigrano u Kuvajtu.

Uskoković je kazao da sa crnogorskim vaterpolistima trenira i selekcija Australije.

"Igrači su u zavidnoj formi, ali se primjećuje i doza umora. Trudimo se da ih i kroz treninge odmorimo i refrešujemo. Kao i uvijek idemo na što bolji rezultat na velikim takmičenjima. Teško je nešto prognozirati jer ima izuzetnih reprezentacija", kazao je Uskoković.

On je naglasio da su Grčka i Španija izuzetno jake, podsjećajući na kvalitet Hrvatske, Srbije i Mađarske.

"Italijani najavljuju borbu za zlato, tako da očekujemo izuzetno jako takmičenje. Formu tempiramo za grupu, jer želimo da izborimo što bolju poziciju pred eliminacionu fazu", kazao je Uskoković.

Reprezentacija Crne Gore 2. decembra putuje za Varaždin gdje će sa selekcijom Hrvatske odraditi završne pripreme pred put za Kuvajt.

Crna Gora je slobodna prvog dana šampionata, 13. decembra igraće protiv Kuvajta (12.50), dok će se dan kasnije sastati sa Sjedinjenim Američkim Državama (8.50).

Za 15. decembar zakazan je duel sa Italijom (16.50), dok će takmičenje po grupama završiti utakmicom sa Iranom dan kasnije u 14 sati i deset minta.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala.

U A grupi su Srbija, Japan, Južna Afrika, Hrvatska i Kina, u grupi B su Argentina, Kanada, Španija, Mađarska i Egipar, dok će u grupi D igrati Brazil, Grčka, Australija, Novi Zeland i Uzbekistan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније