Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Maja Lalić Burzanović

22. 09. 2019. 08:05 >> 16:23
3

VJERA SA ŠKVERA

Novska “sirena” među “ajkulicama”

To što u Crnoj Gori nema ženskog vaterpolo tima nije spriječilo jedanaestogodišnju Vjeru Bulajić da se već godinu bavi upravo tim sportom. Od oktobra prošle godine Vjera je dio vaterpolo ekipe PVK Jadran, za djecu 2008. godište i mlađu.

Ovoga avgusta Vjera se uspisala u istoriju PVK Jadran Carine kada je na Škveru postigla svoj prvi gol, ujedno prvi gol Jadrana koji je dala vaterpolistkinja.

Da će slobodno vrijeme provoditi u bazenu, Vjera je znala kada je prvi put sa pet godina počela da trenira plivanje, po uzoru na majku, tetku i ujaka.

“Nakon pet godina treniranja, plivanje mi je postalo dosadno, a i nisam više željela da mi mama bude trener, zbog toga sam počela sa dječacima da treniram vaterpolo”, iskrena je Vjera u razgovoru za Portal RTCG.

Priznaje i da joj je u početku bilo teško da trenira sa dječacima, ali se kasnije privikla i sada se svi, kako kaže Vjera, lijepo druže i treniraju. Putovala je sa dječacima i na pripreme u Atinu.

„Moji saigrači su me lijepo prihvatili, već smo se poznavali sa bazena i iz škole, viđali smo se svakodnevno na bazenu samo što smo trenirali kod različitih trenera“, navodi Vjera.

Jednako je teško, kaže plivati i trenirati vaterpolo.

„Zahtjevni su treninzi, puno se pliva, ali mi je zanimljivo i jako volim sa loptom kada vježbamo i učimo vatertpolo“, ističe Vjera.

Kaže i joj do sada niko nije rekao da vaterpolo nije za djevojčice. Drugovi i drugarice dolaze na utakmice i bodre je.

„Voljela bih jako da jednog dana treniram i igram sa djevojčicama i vjerujem da će se to i desiti, volim da idem na treninge, imam divne trenere“, kaže Vjera za naš Portal.

Majka, ujak, tetka svi plivači i vaterpolisti

Sportski duh, Vjera je imala od koga da naslijedi. Majka Milica, plivanjem sa bavila godinama i okitila se brojnim medaljama, kao i ujak Janko. Vjera ipak kaže da joj je uzor tetka Ivana Ćorović, koja je nakon plivanja krenula u vaterpolo vode.

„Nadam se da ću jednog dana biti poput tetke koja je bila uspiješna plivačica, a sad vaterpoliskinja. Volim Škver, tu i živim, volim Jadran i lijepo se osjećam kad sam na bazenu, tu najviše vremena provodim kada nisam u školi ili kući“, navodi Vjera.

Trener Dušan Ivanovski kaže da se Vjera uklopila u mušku ekipu bez ikakvih problema.

„Ona trenira sa grupom, iako je jedina djevojčica, potpuno ravnopravno. Kod nje se zaista vidi velika želja za treningom, jako se trudi na treninzima, ne propušta treninge, što je jako važno“ navodu trener Dušan u izjavi za Portal RTCG.

Mogli bi i CG da ima ženski vaterpolo tim

Podsjeća da rad ili talenat moraju da idu zajedno.

„Neko ko je manje talentovan velikim radom može stići nekoga ko je talentovaniji, ali nema želju i posvećenost za radom“, ističe Dušan.

Kaže da bi bilo lijepo da se i u Crnoj Gori pokrene ženski vaterpolo, ali nije siguran u kojoj mjeri ima želje među našim djevojčicama da se bave tim sportom.

„Kod nas se vaterpolo smatra grubim i fizicki napornim sportom zbog čega se malo koja djevojčica usudi da uopšte proba taj sport. Siguran sam da bi bilo talentovanih djevojčica, mi smo talentovani za sport, ženski rukomet je jako kvalitetan u Crnoj Gori, tako da sigurno, uz dobar rad, i kvalitet bi bio dobar“, zaključio je Dušan.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније