Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

25. 07. 2019. 10:50 >> 10:50
2

POSLIJE PETERCA

Vaterpolisti Srbije bolji od Njemačke

Vaterpolisti Srbije pobijedili su danas poslije boljeg izvođenja peteraca selekciju Njemačke sa 17:16 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3; 5:4) i igraće za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kvandžuu u Južnoj Koreji.

 

Regularni dio meča završen je rezultatom 12:12, a izjednačenje Srbiji donio je Đordje Lazić 20 sekundi prije kraja.

Prethodno, srpski tim igrao je nešto slabije, sredinom treće četvrtine vodio je sa 7:6, ali je Njemačka zatim za nepunih minut i postigla tri gola. Njemci su vodili i sa 12:10, ali je ekipa Dejana Savića uspjela da izbori penale.

U penal seriji za Srbiju su pogađali Dušan Mandić, Nikola Dedović, Ognjen Stojanović, Radomir Drašović i Strahinja Rašović, dok kod njemačkih vaterpolista jedino nije bio siguran Luk Gilen, kome je srpski golman u prvoj seriji odbranio šut.

Izabranici Dejana Savića će za peto mjesto na šampionatu igrati sa Australijom, koja je pobijedila Grčku sa 9:8. Ta utakmica na programu je u subotu od 8.30.

"Mnogo slabosti smo pokazali. Poslije ispadanja u četvrtfinalu ekipa mora da dođe sebi i odigra na svom nivou. O utakmici mogu da kažem da smo imali samo padove, nije bilo uspona. Ostaje nam meč za peto mjesto, ali sa ovakvom igrom", rekao je selektor Dejan Savić.

Golman Srbije Dimitrije Rističević rekao je da je odbrana danas bila najgori dio tima.

"Teško poslije poraza od Španije da se izdignemo. Teška utakmica, Njemci su fizički jaki. Uspjeli smo na kraju da pobijedimo i to je jedino bilo dobro. Igra ne može da raduje. Znači nam što smo u završnici stigli i izborili peterce. Sada da probamo da uzmemo peto mjesto", naveo je on.

Reprezentativac Srbije Radomir Drašović rekao je da je jedina pozitivna stvar pobjeda.

"Jedina pozitivna stvar, poslije teških momenata u igri, je pobjeda. Nekako smo se na kraju digli i pobijedili. Mora glava da bude bolja, ona rješava. Ne bjžimo od toga. Peterac? Uvek probate da uradite sve da bi ishod bio povoljan", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније