Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 07. 2019. 11:26   >>  11:27 7

RAZOČARAN

Bajić: Krivi smo svi, slijedi detaljna analiza

Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Bajić kazao je za RTCG da je razočaran plasmanom na Svjetskom prvenstvu u plivačkim sportovima. Smatra da za to nije odgovoran samo selektor Vladimir Gojković, već svi od Saveza do stručnog štaba. Naredni cilj su kvalifikacije za Olimpijske igre.

 

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Ekipa je podbacila u duelu sa Australijom, a selektor Vladimir Gojković preuzeo je odgovornost za loš rezultat.

„Razočarani smo svi, kako Savez tako i sami igrači i stručni štab. Minimalni cilj nam je bio da uđemo u prvih osam, a maksimalni da se borimo za medalju. S obzirom na to da smo izgubili tu utakmicu protiv Australije, jasno je smo svi razočarani i nezadovoljni“, kaže Bajić.

Iako je selektor Vladimir Gojković preuzeo odgovornost za poraz, Bajić smatra da nije samo on „kriv“.

„Odgovornost ne leži samo na selektoru, nego na svima nama, počevši od mene kao predsjednika Saveza, pa stručnog štaba i dalje redom. Mi smo već održali jedan sastanak nakon tog poraza, imaćemo sjutra još jedan“, kaže Bajić.

Prema njegovim riječima, detaljnija analiza slijedi kada se vrate kući.

„Svakako ćemo se pozabaviti dubljom analizom i vidjeti gdje smo to, eventualno, pogriješili, gdje smo vukli pogrešne poteze i da vidimo na koji način možemo to da ispravimo i da izvučemo određene pouke.“

Predsjednik VPSCG istakao je da nemaju mnogo vremena za gubljenje.  

„Jer nas čeka naporna sezona već od oktobra preko Evropskog prvenstva, pa vjerovatno kvalifikacija u martu, tako da moramo da se pozabavimo time i vidimo kako dalje.Neugodno je vrijeme jer smo uoči Olimpijade, odnosno olimpijske godine. Vidjećemo kakvi će rezultati biti u ostatku takmičenja, a naspram toga i raspored kvalifikacija za Olimpijske igre. Imperativ je sad da se kvalifikujemo za Olimpijadu“, zaključio je Bajić za RTCG.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније